Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeri dolmayan İl genel meclisi

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.03.2019 00:02

Sultan Abdülmecit döneminde çıkan. Arazi Kanunnamesi sebebiyle. Merkezi yönetimi güçlendirmek için valilerin yetkileri azaltıp

İl Genel Meclisi kurarak, halkın yerel yönetimlere katılması sağlanmıştır. Bursa genelinde 80 kişilik İl genel meclis üyesi vardı kaliteli isimlerden seçilen ve tüm ilçelerden katılım sağlayan bu ekiplerin yeri dolmadı, üstelik kırsal kesimi de kapsayarak ciddi hizmetlere imza atan bu ekiplerin yok olması bir hayli üzücüdür. Adeta yaşadığımız şehrin bir nevi Bakanlar kurulunu oluşturan bu ekiplerin yeri aradan geçen beş yılda asla dolmamıştır, atama yerine halkın oyları ile göreve seçilen İl genel meclis üyeleri bir nevi geldikleri ilçelerin hizmet almasına ciddi katkılar koymuşlardır.

1864 tarihli Teşkili Vilayet Nizamnamesi ' ne göre illerin kuruluşu ile ortaya çıkan İl Özel İdareleri TBMM'nin 12.11.2012 tarihinde 6360 sayılı kanunu kabul etmesiyle yapılan ilk yerel seçimlerden itibaren kapatılırken karar organı olan İl Genel Meclisleri de kapatılarak Büyükşehir Belediye Meclislerinin sayıları arttırıldı diye bilinse de bu sayı artırımını göremedik.!

Kapatılan İl Özel İdareleri yerine ise Valiliklerde kısa adı YİKOB olan Yatırımları İzleme Koordinasyon Başkanlığı kuruldu. Bursa'da kurulan YİKOB Başkanlığına son Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik Vali Yardımcısı olarak atanırken kurumun yönetim merkezi ise Çarşamba semtinde bulunan Özel İdare binası olarak belirlenmişti, yine bu binayı imkansızlıklar içinde olmasına rağmen dönemin DYP- ANAP ağırlıklı  il genel meclis üyeleri kazandırmıştı.

Büyükşehirlerde il özel idarelerinin kapanmasıyla büyükşehir belediye meclisi il düzeyinde tek yerel meclis oldu.

İl özel idareleri, tamamen Türkiye’ye özgü yerel yönetim türü olarak bilinir. Seçimle göreve gelmiş karar organına sahip olmasına rağmen kurumun başı hükümet tarafından atanan validir. İl genel meclisi kararları vali tarafından onaylanmadıkça yürürlüğe giremez. İl özel idareleri bu haliyle belediyelerden ayrışıyor. İl özel idarelerinin başında, belediye başkanı gibi kurumla özdeşleşen seçilmiş birisinin olmaması bu kurumların valiliğin bir birimi olarak algılanmasına da sebep olsa da. yaptığı çok önemli çalışma ve hizmetleri vardı.

Büyükşehir yasasının 2014 te devreye girmesi ile İl Özel İdareler, Büyükşehir Belediyelerine devredildi. Devredildi ama pek çok konuda büyük sıkıntılar var. Devir kağıt üzerinde olsa da icraatta çok eksik kaldı ve sıkıntılar bitmedi 2018 ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süre önce il belediyeleri ile ilçe belediyelerinin verdiği hizmetlerde yaşanan yetki karmaşası nedeniyle, nüfus sınırı şartı olmadan 30 büyükşehrin dışında kalan 51 ilin 'bütünşehir' sayılmasına yönelik çalışma yapılması talimatını vermişti. İçişleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığının ortak yürüttüğü çalışmanın tamamlandığı ve Erdoğan'a ya yapılacak sunumdan sonra Meclis'e geleceği açıklanmıştı. Hazırlanan taslakta, yerel yönetimlerin 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyumunu' içerecek bazı yeni adımlar da atılacak dense de aradan geçen 15 ayda ortaya net bir çalışma konulmadı.

AK Parti kurmayları, düzenlemenin gerekçesini "Türkiye'de artık hükümetler parlamentodan çıkmayacak. Ama belediyelerde halen belediye başkanı belediye meclisinin de başkanı. Bu yapısal bir sorun. Yeni sistemde, meclis başkanı meclis içinden seçilebilir. 

Belediye başkanı aynı zamanda meclis başkanı olmamalı. Buna karar vereceğiz. Bunu 2004'te de tartışmıştık. O gün yapılamadı. 

Doğru olan, kendini denetleyen bir yapının başında başkan olmamalı. Yine 2014'te merkez-yerel yetki paylaşımında da yerele yetki verildi. Ancak merkezin sahadan çekilmesi düzenlemesi o dönem Sezer tarafından veto edildi. Bunlar da yapısal sorun. Müzakere ediyoruz. Merkezin yetkileri ile ilgili de bir uyum düzenlemesi yapılabilir" şeklinde açıkladı.

İL ÖZEL İDARELERİ KAPANACAK

Bu yasa yürürlüğe girerse geriye kalan 51 il bütünşehir kapsamına alınacak ve mülki sınırlarına geçecek. Yani o il belediyesinin sınırları mülki sınırları ile aynı olacak. İlin belediye başkanı mülki sınırın tamamından sorumlu olacak. AK Parti kaynakları, doğru olanın şehrin tek elden planlanması olduğunu belirterek, "Belediyelerde farklı sorumluluk alanları var. Bu sorumluluk alanlarının çerçevesi tam çizilmeli. Tek elden plan yapılmalı" görüşünü dile getirdi. İl özel idareleri de kapatılacağı için buralardaki tüm kaynaklar il belediyelerine devredilecek. 2014 Yılında mal devri konusunda ise AKP ve CHP arasında karşılıklı sert polemikler yaşanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.