Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ziraat Odası fındık üreticileri hazırladığı broşürle uyardı

Ünye Ziraat Odası fındık hasadı öncesinde üreticilere fındığın toplanması, kurutulması, muhafaza edilmesi ve satışı esnasında da emanete bırakılmaması gibi konularda hatırlatma yaptı. Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman,...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2015 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2015 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ziraat Odası fındık üreticileri hazırladığı broşürle uyardı
Ünye Ziraat Odası fındık hasadı öncesinde üreticilere fındığın toplanması, kurutulması, muhafaza edilmesi ve satışı esnasında da emanete bırakılmaması gibi konularda hatırlatma yaptı. Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, hazırladıkları el broşürlerinde üreticilerin lehine olabilecek her şeyi yazdıklarını belirtip, "Dağıtılan el broşürleri ile çiftçileri uyardık." dedi.

Başkan Sarıkahraman, birkaç gün sonra fındık toplamaya başlanacağını, yeni hasat döneminde yapılması gerekenler ile bir dizi önlemler alınması gerektiğini bildiren el ilanı, broşürü Ünye Ziraat Odası olarak hazırladıklarını aktarıp, "Burada çiftçilerin fındığın toplanmasından, pazara indirmesine, satmasına kadar neler yapması gerektiğini yazdık. Bunu bugün kapalı pazar yerindeki çiftçilerimize dağıtacağız. Önümüzdeki günlerde de esnaflarımıza dağıtacağız. Bildiğiniz gibi son günlerde fındıkla alakalı gerek rekolte çalışmaları ile ilgili, gerek fiyatlarla ilgili bir sürü spekülasyon haberler yapılıyor. Ziraat Odaları kendi işine baksın gibi, fiyatlara burnunu fazla sokmasın gibi diyorlar. Biz bunları her gün, yılın 12 ayında yapıyoruz zaten. Gerek yönetim kurulu, gerek meclis üyesi arkadaşlar ve gerek ise her köydeki Ziraat Odası delege arkadaşlarımıza biz bunları zaten yapıyoruz. Bugün de bu tür bir çalışma ile üreticilerimizi bilinçlendirme adına böyle bir çalışmayı çiftçilerimize ulaştıracağız.

Bu bildirgenin içinde şu konular yer alıyor;
"Fındığın daha fazla değer kazanması, para etmesi sizlerin elinde.
Önce kaliteye önem vermeliyiz.
Hasat zamanına gelmiş fındığı mümkün olduğunca yerden toplamaya özen göstermeliyiz.
Naylon çuvallar fındıkta küf oluşturduğundan dolayı kullanmamalıyız.
Fındıkları harmanda iyi kurutmalıyız.
Patozdan sonra fındıktaki kırık ve bozuk fındıkları seçmeliyiz.
Pazara erken getirilen fındıklar fiyatın düşmesine neden olur, dolayısı fındığı erken pazara indirmeyiniz. İhtiyacınız yoksa hiç indirmeyiniz.
Kesinlikle emanete fındık bırakmayınız."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.