Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zemini bozuk olimpik yüzme havuza 3 milyon lira daha harcanacak

Afyonkarahisar’da 2006 yılında yaklaşık 6,4 milyon lira harcanarak tamamlanan ve yapımdaki teknik sıkıntılar ve işletme maliyetleri nedeniyle 9 yıldır atıl bir vaziyette bekleyen olimpik yüzme havuzu belediyeye devrediliyor. İl Özel İdaresi...

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2015 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zemini bozuk olimpik yüzme havuza 3 milyon lira daha harcanacak
Afyonkarahisar’da 2006 yılında yaklaşık 6,4 milyon lira harcanarak tamamlanan ve yapımdaki teknik sıkıntılar ve işletme maliyetleri nedeniyle 9 yıldır atıl bir vaziyette bekleyen olimpik yüzme havuzu belediyeye devrediliyor. İl Özel İdaresi tarafından tamiri yapılarak faal hala getirilmesinin ardından devredilecek olan yüzme havuzu için yaklaşık 3 milyon lira daha harcama yapılması bekleniyor.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, daha önceki dönemde yapılan yüzme havuzuyla ilgili olarak girişimde bulunduğunu söyledi. İl Genel Meclisinde(İGM) gerekli kararların alındığını ifade eden Güner, gerekli iş ve işlemlerin gerçekleştirileceğini, yüzme havuzunun faal hale getirilerek protokol karşılığında, çizilen çerçevede belediyeye devir edeceklerini kaydetti. Havuzun faal hale getirilmesinin maliyetini açıklamayan Güner, “Belediye bunun işletmeciliğini halka yönelik olarak yürütecek. Bu anlamda da bu imkandan vatandaşlarımız en iyi şekilde istifade edecektir. Yaklaşık 40-50 milyonluk yatırım az bir harcama ile faal hale getirilecektir.” dedi.

"BİR KİŞİ DAHİ YÜZEMEDİ"

Olimpik yüzme havuzu 2001 yılında İl Özel İdaresi tarafından ihale edildi. 2004 yılında ikinci defa ihaleye çıkılarak 2006 yılında tamamlandı. Ancak, olimpik yüzme havuzu zeminindeki sorunlar yüzünden hiç işletilemedi. 2006 yılında hazırlanan raporda; toprağın zemini tutmaması ve sarmaması yüzünden havuza 700 ton su doldurulduğu zaman havuzda çökme, çatlama ve su kaçağı meydana geldiği ifade edildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) sorunu gidermek için çalışma yaptı. AKÜ, havuzu devraldıktan sonra uzmanlara inceletti. Yapılan inceleme sonucunda havuzun zeminin yumuşak olduğu, su tutmadığı ve havuzlarda çatlakların olduğu ortaya çıktı. Havuzun kullanılabilir hale gelmesi için tamamen tekrar yenilenmesi gerekiyor. Havuzun aylık işletme gideri ise 100 bin TL civarında. Tamiratı için de 3 milyon lira gerekiyor.


MÜZE İNŞAATI YENİDEN İHALEYE ÇIKILACAK

Öte yandan yapımı devam ederken yarım kalan ve uzun bir süredir çalışma yapılmayan müze inşaatıyla ilgili olarak da müteahhitlerden kaynaklanan bazen problemler olduğu belirtildi. Mevcut işin tasfiyesine gidileceği, müteahhitten kaynaklanan problemlerden dolayı müze inşaatının en kısa zamanda tasfiyesi yapıldıktan sonra tekrar ihalesi yapılarak devam edeceği kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.