Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yuvacık Barajı’ndan Sapanca Gölü'ne su takviyesi devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Yuvacık Barajı’ndan Sapanca hattı ile Sapanca Gölü'ne su vermeyi günlük 150 bin metreküpe çıkardı. İSU Genel Müdürlüğü, bölgede etkili olan kuraklık nedeniyle Kocaeli’nin...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Yuvacık Barajı’ndan Sapanca hattı ile Sapanca Gölü'ne su vermeyi günlük 150 bin metreküpe çıkardı.

İSU Genel Müdürlüğü, bölgede etkili olan kuraklık nedeniyle Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının bir kısmını Sapanca Gölü'nden karşılıyordu. Bölgede etkili olan yağışlar ile birlikte Sapanca hattından su alımını 29 Eylül’de durduran kurum, Yuvacık Barajı’nda yeteri kadar su birikmesi üzerine Sapanca hattından göle su vermeye 14 Kasım’da başladı. O günden beri günlük 100 bin metreküp su veren İSU, barajın dolması üzerine Sapanca hattından Yuvacık Barajı’na su miktarını günlük 150 bin metreküpe çıkardı.

SAPANCADA SEVİYE 29.87 METREYE ULAŞTI

Kullar İçmesuyu Arıtma Tesisi girişinde bulunan Sapanca hattından cazibe ile Balaban Su Deposu ile Sapanca Terfi Merkezi'ne gelen Yuvacık Barajı suyu, buralardan bırakılarak Sapanca Gölü'ne gönderiliyor. Bugün itibariyle Sapanca Gölü'nün su seviyesi de 29.87 m’ye çıktı. Öte yandan, Yuvacık Barajı'nda bugün itibariyle 48.06 milyon meterküp su bulunması nedeniyle baraj kapağı açıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.