Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgat’ta TKDK destekleri ile tarım aletleri üretimi arttı

Türkiye'nin tahıl ambarı olarak bilinen Yozgat’ta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından çiftçilere sağlanan yüzde 50 hibeli ekipman desteği ile ilde tarım aletleri...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2014 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2014 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’ta TKDK destekleri ile tarım aletleri üretimi arttı
Türkiye'nin tahıl ambarı olarak bilinen Yozgat’ta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından çiftçilere sağlanan yüzde 50 hibeli ekipman desteği ile ilde tarım aletleri üretimi arttı.

Yozgat 100. Yıl Sanayi Sitesi'nde tarım aletlerinden römork başta olmak üzere kazayağı, pulluk, dızgara, tırmık, patlatma ve diğer tarım aletleri üretimi yapılıyor. Tarım aletleri üzerine üretim yapan esnaflardan Mahmut Yılmaz ve Muammer Yılmaz isimli kardeşler, ilde 39 yıldır zirai aletler üzerine üretim yaptıklarını söyledi. Sanayide küçük yaşta kardeşi ile çırak olarak işe başladığını belirten Mahmut Yımaz, "Yıllardır ilimizde römork üretimi yapıyorum. Tabii eskiden römork yapmak zordu, teknoloji şimdiki kadar ilerlememişti. Bir römork yapmak haftalarca zamanımızı alırdı. Şimdi ise değişen ve gelişen teknolojinin nimetlerinden bizler de faydalanıyoruz. Bir römorku iki günde yapıp teslim edebiliyoruz. Ürettiğimiz römorkları, Sivas başta olmak üzere çevre illere ve Türkiye'nin her yerine gönderebiliyoruz." dedi.

Gelişen ve değişen toknolojiyle birlikte zirai aletlerin de değiştiğini söyleyen Mahmut Yılmaz, “Ülkemizde gelişen teknolojik imkanlara bağlı olarak tarım aletleri de sürekli gelişiyor ve bu gelişmeye bağlı olarak bizler de buna ayak uydurmaya çalışıyoruz. Çiftçimiz kendisini yeniliyor. Atölyemizde eskiden 2-3 tonluk römork üretirken bugün 10-12 tonluk römork üretimi yapıyoruz. Devletimizin çiftçilere sağladığı yüzde 50 hibeli ekipman destekleri ile işlerimizde ciddi oranda bir artış oldu. Çünkü 10 bin liralık bir alete, ekipman almak isteyen çiftçimiz 5 bin lira ödüyor, diğer 5 bin lirası devlet tarafından hibe desteği olarak ödeniyor. Bu sayede çiftçimiz yarı paraya ihtiyacı olan malzemeyi almış oluyor. Şu an bu desteklemeler sayesinde bizler de üretimimizi artırdık. Vatandaşlarımız, tarım aletleri için bir Konya ya da başka illere gitmesine gerek kalmadı. Kendi ilinde istediği malzemeyi uygun fiyata alabilir. Bizler üretimin yanı sıra isteyen vatandaşlarımıza da römork üzerine bayilik de veriyoruz.” diye konuştu.

Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık da ilde tarım aletleri üretiminin son yıllarda daha yaygınlaştığını belirterek, “Yozgatımız konumu itibariyle tarım ve hayvancılığa daha uygun. Bizler bunu her zaman dile getirerek, hazırlanacak projelerle bu yönde üretime ağırlık verilmesini istiyoruz.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.