Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgat’ta İmam Hatip komleksinin kaba inşaatı tamamlandı

Yozgat’ta bin 500 öğrencinin eğitim göreceği, 22 milyon liraya mal olacak 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu, lise ve 300 yataklı yurt binasının kaba inşaatı tamamlandı. Yapımı devam eden İmam Hatip Lisesi kompleksi inşaatını inceleyen...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’ta İmam Hatip komleksinin kaba inşaatı tamamlandı
Yozgat’ta bin 500 öğrencinin eğitim göreceği, 22 milyon liraya mal olacak 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu, lise ve 300 yataklı yurt binasının kaba inşaatı tamamlandı.

Yapımı devam eden İmam Hatip Lisesi kompleksi inşaatını inceleyen eden Vali Abdulkadir Yazıcı, firma yetkililerinden bilgi aldı. Vali Yazıcı, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, İmam Hatip Ortaokulu ve Lise inşaatının çok hızlı ilerlediğini ve bitmek üzere olduğunu belirtti. Yazıcı "İmam Hatip Ortaokulu ve Lise inşaatını gezdik, çalışmalardan oldukça memnun kaldık. İnşaat hızlı bir şekilde ilerledi ve neredeyse tamamlandı. Kaba inşaatı bitti, şuan içeride ki çalışmalar devam ediyor. Önümüzde ki eğitim ve öğretim yılına inşallah İmam Hatip Kompleksimize kavuşacağız. Bu bina, şehrin çeşitli noktalarında dağınık olan, İmam Hatip ortaokulu ve İmam Hatip lisenin bir araya getirilmesine vesile olacak." dedi.

Tamamlanmakta olan İmam Hatip Ortaokulu ve lise binasının Yozgat’a ayrı bir güzellik katacağını vurgulayan Yazıcı, "İnşaatımız tamamlandığına burada bin 500 evladımız imam hatip eğitimi alacak. Buradan mezun olacak öğrencilerimiz ülkemizin farklı kademelerde en güzel şekilde devletine ve milletine hizmet edecekler. İnşaat alanının yanında bir camimiz var, orasını uygulama cami olarak düşünüyoruz. Yine binanın içerisinde 300 yataklı bir yurdu da bulunacak. İlimiz için güzel bir kazanım ve isabetli bir yatırım. Buraya yapılan İmam Hatip Kompleksinin Yozgat’ın eğitim ve öğretim ciddi bir müessesi olacağına inanıyorum." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.