Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgat’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yıldönümü Yozgat'ta düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Recep...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yıldönümü Yozgat'ta düzenlenen törenle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Vali Abdulkadir Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin, eşi ve benzeri görülmemiş bir destan yazarak gerçekleştirdiği İstiklal Mücadelesi'nden sonra kurduğu Cumhuriyetin 90. yılını büyük coşku ile kutladıklarını söyledi.
Türk milletinin en büyük bayramını kutlarken, Cumhuriyetin nitelikleri ve tüm kazanımları ile her geçen gün daha ileri hedeflere taşımanın gururunu ve mutluluğunu yaşandığını belirten Yazıcı, "Atatürk’ün önderliğinde yürütülen İstiklal Mücadelesinin emsalsiz bir zaferle neticelenmesi ve ardından milletimizin kendi iradesi doğrultusunda yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyetin kurulması Türkiye’nin istikametini belirleyecek en önemli adım olmuştur. Cumhuriyet, İnsana değer vererek, insani değerleri üstün tutarak ve bu değerleri saygı esasına dayanarak ülkeyi yönetmektir. Bugün ülkemiz, ilerleyen demokrasisi, büyüyen ekonomisi, güçlü ordusu, zengin insan kaynağı ve müteşebbisleri ile dünya devletleri arasında giderek yükselen, yükseldikçe de ümit veren halkının özgüvenini yükselten bir ülkedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Bu vesileyle Yozgatlı vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum." diye konuştu.
Konuşmaların ardından okullar halk oyunları gösterisi sundu. Tören, okulların ve askerlerin resmi geçidi ile sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.