Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgat’ta 178 kişilik kontenjana bin 35 kişi müracaat etti

İş-Kur tarafından uygulanan "Toplum Yararına Programı (TYP)" kapsamında, Yozgat Belediyesi bünyesinde dokuz ay süreyle çalıştırılacak 178 işçi kadrosu için bin 35 kişi müracaat etti. İşçiler, noter huzurunda yapılan kura çekimiyle...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’ta 178 kişilik kontenjana bin 35 kişi müracaat etti
İş-Kur tarafından uygulanan "Toplum Yararına Programı (TYP)" kapsamında, Yozgat Belediyesi bünyesinde dokuz ay süreyle çalıştırılacak 178 işçi kadrosu için bin 35 kişi müracaat etti. İşçiler, noter huzurunda yapılan kura çekimiyle belirlendi.

Belediye düğün salonundaki kura çekimi sırasında izdiham yaşanmaması için 10 kayıt masası kuruldu. Temmuz sonuna kadar belediyenin çeşitli birimlerinde çalışmak için müracaat eden işçi adayları, erken saatlerden itibaren salonun önünde toplanmaya başladı. Görevliler, kayıt sırasında izdihama sebebiyet vermemek için işçi adaylarını gruplar halinde aldı. Müracaatlarda kadınların daha fazla olduğu dikkat çekti.

İş-Kur İl Müdür Vekili Zeki Beyazıt, yaptığı açıklamada Yozgat genelinde bu yıl 2 bin 300 kişinin TYP'den iş imkanı bulacağını belirtti. Beyazıt, "Programdan yararlanacak vatandaşlarımız, dokuz ay boyunca ücretleri İş-Kur tarafından karşılanmak üzere kamu kurumlarda, özellikle belediyelerde ve okullarda çalışacaklar. Bugün de Yozgat Belediyesi bünyesinde görev yapacakları, noter huzurunda yapılan kayıt ve kura çekimiyle belirliyoruz." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.