Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri’ne yoğun ilgi

Çukurova Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve 40 ilden 1500 ürünün yer aldığı Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri başladı. Kırsal-Der, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ile İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2014 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2014 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri’ne yoğun ilgi
Çukurova Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve 40 ilden 1500 ürünün yer aldığı Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri başladı.

Kırsal-Der, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ile İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu Adana Şubesi’nin katkıları, Çukurova Belediyesi’nin desteği ve ev sahipliği ile 5 gün sürecek olan Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri şenlik havasında başladı. Halk oyunları gösterisiyle başlayan açılışta folklor ekibiyle birlikte halay çeken Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’da yaşayan kesimlerin değerlerini tanıtmak üzere Çukurova’da Hemşehri Günleri de düzenleyeceklerini belirtti. Soner Çetin, “Ekonomiye katkı ve değerlerimiz adına her şeyi yapacağız.” dedi.

AESOB Başkanı Kazım Barışık ile birlikte metrelik kebabı pişirerek konuklara ikram eden Başkan Çetin’e desteği için iki ayrı plaket verildi.
Soner Çetin, IŞİD’in elindeki 49 kişinin kurtarılmasından duyduğu sevinci dile getirerek başladığı konuşmasında, Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri’nin amacının üreticilerle tüketicileri bir araya getirmek ve böylece ekonomiye katkı yapmak olduğunu anlattı. Adana’nın nitelikli göç veren ve işsizlikte Türkiye 1’incisi olan bir il olduğuna dikkat çeken Çetin, “Bu kötü gidişi tersine çevirmek ve ekonomiye bir nebze katkı yapmak için yaptığımız bu etkinliğin yanı sıra Trabzon Günleri, Antakya Günleri gibi hemşehri günleri de düzenleyip yöresel lezzetleri tanıtacağız.” diye konuştu.

Kenan Evren Kapalı Semt Pazarı’nda gerçekleştirilen etkinliğine yoğun katılım olurken Başkan Çetin, Kadın Ürünleri Pazarı’nın haftada iki gün devam edeceğinin altını çizdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.