Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yoksulluk büyükşehirlerde daha fazla

İşverenlere yakınlığı ile bilinen Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) Almanya genelinde yaptığı araştırmada yoksulluğun daha çok şehirlerde olduğunu tespit etti. Şehirler arası kıyasta da en yoksul şehrin Köln olduğu belirlendi. Araştırmaya...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2014 19:32
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2014 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İşverenlere yakınlığı ile bilinen Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) Almanya genelinde yaptığı araştırmada yoksulluğun daha çok şehirlerde olduğunu tespit etti. Şehirler arası kıyasta da en yoksul şehrin Köln olduğu belirlendi. Araştırmaya göre Köln’de yaşayan insanların yüzde 26’sı fakir durumda. Düsseldorf, Münih ve Hamburg gibi şehirleri ile karşılaştırıldığında Köln’deki çalışanların kira ve yaşam için gerekli gelir ve giderlerinin maaşlarına uyarlanmadığı ifade edildi.

Ayrıca Münih gibi kentlerde yaşayanların aylık kazançlarının yüksek olmasına rağmen yaşam şartlarının ve kiralarında buna göre daha pahalı olduğu ifade edilen raporda bu dengeye ‘alımgücü fakirliği’ ismi verildi. Araştırmacılardan Klaus Reiner Röhl “Alım gücünü hesaba kattığımızda büyük şehirlerdeki artan fakirlik doğrusu bizi şaşırttı.” ifadeleri ile sonucu özetledi.

Araştırmanın bir başka ilgi çeken sonucu ise Doğu Almanya halkının alımgücü anlamında sanıldığının aksine fakir olmadığı ortaya çıktı. Bu bölgede de maaşların daha düşük olmasına karşılık kira ve yaşamın batıdan çok daha uygun olmasıyla alım gücü olarak iyi durumda oldukları açıklandı. Eyaletlerin alım gücü sıralamasına göre doğu eyaletlerinden Thüringen en iyi üçüncü sırada yerini aldı.

Röhl, KRV’nin bu sıralamada en altlarda olmasını burada çok sayıda büyük şehirlerin olmasına bağladı. Büyük şehirlerin ise yapısal sorunların toplandığı merkezler olduğuna dikkat çeken Röhl “Şehirlerde küçülen sanayi, eğitimsiz insanların ve göçmenlerin çok olması önemli etkenlerdendir.” dedi. Bir diğer sonuçta şehirlerin, kırsal kesimlere oranla alım gücü anlamında çok daha fakir olmaları.

Rapor ayrıca alım gücü fakirlerini sıralarken yalnız ebeveynlerin üçte birini, yalnız yaşayanların dörtte birini, göçmenleri ve ailesinde en az tek kişinin işsiz olduğu ailelerin yarısı olmak üzere dört gurubu saydı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.