Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıkmış: Memurların hakları masa başlarında gasp edilmiştir

Türk İmar-Sen Erzurum Şube Başkanı Ferit Yıkmış, kamu çalışanlarına 2014 yılında yapılan 123 TL’lik zammın memur maaşlarında ciddi kayıplara neden olduğunu söyledi. Memurların haklarının masa başlarında gasp edildiğini ve sorunlarının...

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2015 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2015 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıkmış: Memurların hakları masa başlarında gasp edilmiştir
Türk İmar-Sen Erzurum Şube Başkanı Ferit Yıkmış, kamu çalışanlarına 2014 yılında yapılan 123 TL’lik zammın memur maaşlarında ciddi kayıplara neden olduğunu söyledi.

Memurların haklarının masa başlarında gasp edildiğini ve sorunlarının yok sayıldığını belirten Ferit Yıkmış, sendika binasında yapmış olduğu basın açıklamasında, 2 milyon 600 bin memur ve 1 milyon 900 bin emeklinin adeta pazarlandığını iddia etti. 2014 yılında maaşlara yapılan 123 TL zammın ortalama memur maaşında yüzde 5,2, en düşük memur maaşında yüzde7,2, mühendis maaşında yüzde 3,7, avukat maaşında yüzde 4, doktor maaşında yüzde 3 artış demek olduğunu ama yıllık enflasyonun yüzde 8,17 seviyesine çıktığını dile getiren Yıkmış, buna göre kamu çalışanlarına 2014 yılı içinde verilen 123 TL dikkate alındığında, bir memur ailesinin geçtiğimiz yılı 208 TL zararla kapattığını söyledi.
Yandaş sendika marifetiyle ortaya çıkan ağır kayıpların yanı sıra hükümetin çalışanlara şaşı baktığını ifade eden Yıkmış sözlerine şöyle devam etti: "Hükümetin, özelleştirme gibi uygulamalara girişmesi, haksızlık ve adaletsizliklerde kamuda terazinin iflah olmaz bir biçimde şaşması, sürekli kamu çalışanlarının iş güvencesini tartışmaya açmak istemesiyle çalışma hayatını memura zehir etmiştir. Öncelikle belirtmek gerekir ki Türkiye’de hizmet verme yerine para kazandırma yolu haline gelen hizmet alımı ile taşeronlaştırma ne yazık ki Karayollarına da zarar vermiştir. Bunun örneğini yollarda mahsur kalanlara AFAD ekiplerinin yoğun gayretleri ile ulaşılmış olması ve insanlarımızın donmaktan son anda kurtarılmış olması gösterilebilir. Yandaşa para kazandırma yönteminin Karayolları gibi kritik bir birimde faaliyete geçmesinin sonucu olan bu durum ne yazık ki kış şartları biraz sertleştiğinde görülmeye devam edecektir."
Tavırlarının çalışanlardan yana olduğu vurgusunu yapan Yıkmış, çalışanlara seslenerek, "Biz hak ve hukuk peşindeyiz. Burada önemli bir sorumluluk da sizlere düşmektedir, yandaş ve sarı sendika ile yollarınızı ayırın, çalışan için mücadele etmeyen bu tür sendikalardan kurtulmalısınız, onlara artık yeter demelisiniz." çağrısında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.