Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yerköy’de kurbanlıklar görücüye çıktı

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte Yozgat’ın Yerköy ilçesinde canlı hayvan pazarında kurulan çadırlarda kurbanlıklarda görücüye çıktı. Yerköy Belediyesine ait canlı hayvan pazarına gelen besicilerden bir kısmı kurbanlıklar...

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2015 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2015 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yerköy’de kurbanlıklar görücüye çıktı
Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte Yozgat’ın Yerköy ilçesinde canlı hayvan pazarında kurulan çadırlarda kurbanlıklarda görücüye çıktı.

Yerköy Belediyesine ait canlı hayvan pazarına gelen besicilerden bir kısmı kurbanlıklar için çadırlarını kurup, hayvanlarını yerleştirirken, bazıları da çadır kurma çalışmalarını sürdürüyor. Darıcı köyünden getirdiği kurbanlık hayvanlarını çadıra yerleştiren ve satışa başladıklarını söyleyen Ömer Keskin, "Henüz tam bir fiyat oluşmadı. Kurban kesecek vatandaşlarımız gelip pazarı geziyor. Bir iki gün içerisinde kurulan çadırların tamamı dolar ve pazarlıklar başlar. Bizim çadırımızda küçükbaş hayvanlarımız var. Fiyatı 550 TL ile 900 TL arasında değişiyor. Büyükbaş kurbanlıklar ise 4 bin ile 8 bin lira arasında satışa sunuluyor.” dedi.

Levent Güler isimli vatandaş pazarı gezdiğini belirterek, "Çadırların tamamı dolmamış ancak, gelenlere fiyatları sorduğumuzda çok yüksek olduğunu gördük. Üreticiler fiyatların geçen yıl ile aynı olduğunu söylüyor ama geçen yıl fiyatlar çok yüksekti, bu yılda yüksek. Besiciler, girdilerin özellikle yem fiyatlarının çok yükseldiğini söylüyorlar. Kurban Bayramı yaz dönemine geldiği için hayvanlar merada otlatıldı, son iki ay içerisinde besiye çekildiyse çekilmiştir. Bu sebeple fiyatların çok yüksek olduğunu düşünüyorum. İnşallah biraz düşer bizde bütçemize uygun kurban keseriz.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.