Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yenimahalle Belediyesi, Soma Madencileri Hatıra Ormanı oluşturdu

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci, Yenimahalle’de ölümsüzleşti. Yenimahalle Belediyesi tarafından Batıkent’e açılan ‘Soma Madencileri Hatıra Ormanı’nda 301 fidan toprakla buluştu....

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yenimahalle Belediyesi, Soma Madencileri Hatıra Ormanı oluşturdu
Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci, Yenimahalle’de ölümsüzleşti. Yenimahalle Belediyesi tarafından Batıkent’e açılan ‘Soma Madencileri Hatıra Ormanı’nda 301 fidan toprakla buluştu. Yahya Çavuş İlköğretim Okulu, Kardelen İlkokulu ve Batı Koleji öğrencileri de ağaç fidelerini toprakla buluşturarak hayatını kaybetmiş 301 madenciyi yad etti. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da ağaçlara can suyunu verdi.

Yenimahalle Belediyesi Soma şehitlerinin anısına Batıkent İlkyerleşim Mahallesi’nde hatıra ormanı kurdu. Maden kazasında hayatını kaybeden 301 can için 301 fidanın toprakla buluştuğu törende buruk anlar yaşandı. Saygı duruşuyla başlayan törende, ilkokul öğrencileri gözyaşlarını tutamazken öğrencileri teselli etmek de Yaşar’a düştü.

Törene katılan ilköğretim öğrencileri, her bir Soma şehidi için ellerindeki fidanları özenle dikerken, öğrencilerin bu duyarlılığı törene katılan vatandaşları duygulandırdı.

Minik ellerle birlikte fidan diken Yaşar, “Çok yakında yitirdiğimiz 301 canı Yenimahalle’de yaşatmak için bugün burada 301 ağaç fidesini toprakla buluşturduk. Bu olay 7’den 70’e herkesin yüreğini yaktı. Çocuklar bile bu konuya duyarsız kalamıyorlar. Soma’da yaşanılan bu olayı asla unutmayacağız” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.