Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yenimahalle Belediyesi İmar Planı Kitabı çıktı

Ankara Yenimahalle Belediyesi yine örnek bir hizmeti uygulamaya koydu. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün hazırladığı ‘Yenimahalle İmar Planı Kitabı’ sayesinde ilçenin imar planlarına isteyen herkes ulaşabilecek. İlçenin her bir metrekaresinin...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2013 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2013 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yenimahalle Belediyesi İmar Planı Kitabı çıktı
Ankara Yenimahalle Belediyesi yine örnek bir hizmeti uygulamaya koydu. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün hazırladığı ‘Yenimahalle İmar Planı Kitabı’ sayesinde ilçenin imar planlarına isteyen herkes ulaşabilecek.

İlçenin her bir metrekaresinin imar planlarının içinde bulunduğu kitap özellikle emlakçılar, mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve inşaat firmaları için bir bilgi hazinesi niteliğinde olacak.
Bu tarz projelerin daha modern ve daha yaşanılabilir kentler için çok öneli olduğunu dikkat çeken Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Gerçekleştirdiğimiz ilklere bir yenisini daha ekledik. İmar planları bir kentin temelidir. İmar planları doğru ve dürüst şekilde oluşturulduğunda bir kentin kalkınması ve modernleşmesi çok daha hızlı ve kolay olur." dedi.

İmar planlarının bir kentin kimliğini oluşturduğunu da söyleyen Yaşar, "Kentin kimliğini bilmek herkesin hakkıdır. Tüm kamu kurumları halkına karşı eksiksiz şeffaflık sağlamalıdır. Bu kitap belediyenin halka açılmasıdır. Umarız diğer belediyelerde bu çalışmayı örnek alır. Yollardan, yeşil alanlara, sit alanlarından kamusal alanlara kadar herkes imar planlarını bilecek bu bilgiler ışığında insanlarımız daha sağlıklı yatırımlar yapabilecek." diye konuştu.

TAM DONANIMLI REHBER

İmar uygulaması işlemlerinin daha sağlıklı ve kısa sürede sonuçlandırılması için hazırlanan kitap içerindeki görsel ve yazılı bilgilerle ile tam donanımlı bir rehber işlevi görecek. Toplam 1220 sayfadan oluşan kitabı 1 Kasım’dan itibaren Yenimahalle Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden herkes satın alabilecek. Makbuz karşılığı satılacak kitaplardan elde edilecek gelir, Yenimahalle’ye yeni hizmetler için belediye kaynaklarına aktarılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.