Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Yedi Bölge Yedi Orman' projesi ile Adıyaman yeşilleniyor

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nce sosyal sorumluluk çerçevesinde 'Yedi Bölge Yedi Orman' ağaçlandırma projesi kapsamında Adıyaman merkez Atakent Beldesi Atatürk Barajı sağ sahilinde fidan dikimi gerçekleştirildi.Törene; Adıyaman...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Yedi Bölge Yedi Orman' projesi ile Adıyaman yeşilleniyor
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nce sosyal sorumluluk çerçevesinde 'Yedi Bölge Yedi Orman' ağaçlandırma projesi kapsamında Adıyaman merkez Atakent Beldesi Atatürk Barajı sağ sahilinde fidan dikimi gerçekleştirildi.

Törene; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Orman Bölge Müdür Vekili İsmet Kıraç, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Genel Sekreteri Tevfik Türker, Adıyaman Adımer A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, maden sektöründe faaliyet gösteren iş adamları, Atakent Beldesi halkı ile öğrenciler katıldı.

'Yedi Bölge Yedi Orman' sosyal sorumluluk projesinin üçüncü ayağını Adıyaman’da hayata geçirdiklerini belirten İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Genel Sekreteri Tevfik Türker, “Bu proje kapsamında daha önce Bilecik ve Bursa illerinde 20 bin fidan dikimini gerçekleştirdik. Bugün de Adıyaman ilimizde sosyal sorumluluk çerçevesinde 10 hektarlık arazide 20 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Bu faaliyetle amacımız madencilikle çevreciliği birlikte yaşaması gerektiğini vurgulamak ve madenciler ile çevrecileri elele hatta birbirlerini anlayarak yaşamalarını ve önlerine çıkacak problemleri birlikte çözmektir.

Madencilerin çevre dostu olduğuna dikkat çeken Adımer A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ise konuşmasında, “Doğanın bize sunduğu yer altı kaynaklarını ekonomiye kazandırmak ve istihdam sağlamak adına zorunlu olarak yapılan tahribatın gönüllü olarak telafi etmek üzere İstanbul Maden İhracatçıları Birliği uzak mesafeden ilimize gelerek 20 bin adet fidan dikecekler. Bu sayı Adıyaman’da faaliyet gösteren mermer ocaklarının kestiği ağaçların en az 3 katıdır. Bu sayı bölge ve doğaya olan şükran borcumuzun bir nebze de olsa göstergesidir.” şeklinde konuştu.

Törende bir konuşma yapan Vali Mahmut Demirtaş ise İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin ilde sosyal sorumluluk projesi kapsamında 20 bin fidan dikerek doğaya katkıda bulunmalarının mutluluk verici olduğunu belirterek, "Bugün bizler de Atatürk Barajı sağ sahilinde bir ağaçlandırma faaliyetinde bulunduk. Bu çok büyük bir proje. Bu proje ile Atatürk Barajı'na kıyısı bulunan köylerde meyve fidan türleri dikilerek, köylülerimize ekonomik anlamda katkı sağlayacağız. Hedefimizde 1 milyon meyve fidanı dikimi var. Bu projenin sonuçlanması ile birlikte köyden kente göçün tersine döneciğine inanıyoruz. Madencilerimiz doğayı tahrip eder ama İstanbul Maden İhracatçıları Birliği duyarlı davranarak yaptığı bu tür etkinliklerle bunu telafi etmektedir. Bugün dikimini gerçekleştireceğimiz bu fidanların ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Konuşmalardan sonra katılımcılar tarafından fidanlar toprakla buluşturuldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.