Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yazar Murat Işık: Özgür basının susturulması demokrasi ile bağdaşmaz

Hollanda ve Belçika’da Verloren Grond (Kayıp Toprak) isimli eseri ile 'yılın yazarı' seçilen yazar Murat Işık, Türkiye'de gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.Cihan Haber Ajansı'na konuşan Murat Işık, "Basının özgür...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yazar Murat Işık: Özgür basının susturulması demokrasi ile bağdaşmaz
Hollanda ve Belçika’da Verloren Grond (Kayıp Toprak) isimli eseri ile 'yılın yazarı' seçilen yazar Murat Işık, Türkiye'de gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Murat Işık, "Basının özgür kalışı demokraside önemlidir. Avrupa'da özgür basın var. Türkiye adına özgür basının susturulması iyi bir şey değil. Özgür basının susturulması demokrasi ile bağdaşmaz." dedi.

Özgür basının, demokrasinin Türkiye'de yerleşmesi için son derece önemli olduğunu ifade eden Işık, "Bu gelişmelerden sonra Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) alınması zor gibi gözüküyor. Avrupa bu gelişmelere çok eleştirel bakıyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'de birçok gazetecinin, kovuşturmaya uğrayacağı korkusuyla hükümeti eleştiren yazılar yazamadığını da öne süren Işık, Türkiye'de bazı gazetelerin parti bülteni haline geldiğini savundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.