Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yazar Kalıpçı: Atatürk, çağdaşları içinde çağını aşan tek liderdir

Araştırmacı-yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çağı aşan bir lider olduğunu, çağında yaşayan liderlerin unutulmasına karşı, Atatürk'ün fikirleriyle ülkenin geleceği adına şık tutmaya devam ettiğini...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yazar Kalıpçı: Atatürk, çağdaşları içinde çağını aşan tek liderdir
Araştırmacı-yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çağı aşan bir lider olduğunu, çağında yaşayan liderlerin unutulmasına karşı, Atatürk'ün fikirleriyle ülkenin geleceği adına şık tutmaya devam ettiğini söyledi.

Yazar Kalıpçı, Manavgat Belediyesi’nin davetlisi olarak geldiği ilçede Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Anmaktan Anlamaya Başöğretmen Atatürk' konulu konferans verdi. Atatürk'ün çığını aşan siyasi ve askeri deha olduğunu belirten Kalıpçı, Atatürk'ün en önemli özelliğininde çok sayıda kitap okuma ve bir öğretmen olması olduğunu söyledi. Atatürk gibi liderlerin kolay yetişmediğini vurgulayan Kalıpçı, bu şansın bu millete nasip olduğu için kıymetinin çok iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti. Kalıpçı, "Atatürk döneminin liderleri içinden 21. yüzyıla geçebilen tek liderdir. Üstelik diğer liderler kendi halkları tarafından yok edilmenin acısını yaşamışken o hala kendi halkında ve dünyada canlılığını koruyan tek liderdir. Önemli olan yaşarken ölmek değil, öldükten sonra da bu kadar uzun süre canlı kalmayı başarabilmek değimlidir." dedi.

Kalıpçı, konferansın ardından sevenlerine kitaplarını imzaladı. Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, İlknur Güntürkün Kalıpçı’ya plaket takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.