Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaz Kur’an kursları hatim merasimi ile tamamlandı

Yozgat Müftülüğü tarafından 23 Haziran’da başlatılan Yaz Kuran Kursları Hatim Merasimi etkinliği ile sona erdi. Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Vali...

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 19:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yaz Kur’an kursları hatim merasimi ile tamamlandı
Yozgat Müftülüğü tarafından 23 Haziran’da başlatılan Yaz Kuran Kursları Hatim Merasimi etkinliği ile sona erdi. Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Vali Yardımcısı Yavuz Güner, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Kuran Kursu hocaları, imamlar ve öğrenci velileri katıldı.
Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, programda yaptığı açılış konuşmasında Yaz Kuran Kursları'nın bugün itibariyle tamamlandığını söyledi. Müftü Poçanoğlu,“İl genelinde açılan Kuran Kurslarımızda bin 500 öğretici görev yaparken, 30 bin çocuğumuz da kurslara katılarak, hem dini bilgi hem de Kuran’ı Kerim okumasını öğrendi. Yozgat il merkezinde ise 5 bin 100 öğrenci kurslara katılırken, 300 öğreticimiz de bu kurslarda görev aldı. Çocuklarını Kuran kurslarına gönderen velilerimize ve düzenlediğimiz bu programa katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’da Yaz Kuran Kurslarının toplum hayatındaki önemine değindi. Başkan Arslan,, “Çocuklarımız, gençlerimiz Yaz Kuran Kurslarına katılarak kelamların en güzelini konuşup, kelamların en güzellerini öğrenip okumuşlardır. Bu kurslara katılan bütün çocuklarımızı tebrik ediyor, çocuklarını kurslara gönderen velilerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ise okulların tatil olmasıyla birlikte Yaz Kur’an Kurslarının başladığını hatırlattı. Vali Yazıcı, “Bizde çocukluğumuzda aynı sıralardan geçtik. Günümüzde artık Yaz Kuran Kurslarında da gelişen teknolojiler kullanılarak çocuklara Kuranı Kerim okunması öğretiliyor. Yozgat’ta Kuranı Kerim okumasını bilmeyen çocuğumuz olmamalı. Anne ve babalar çocuklarını kuranı kerim okuması yönünde teşvik etmeli. Kuran Kurslarına çocuklarını gönderen anne babalara, kursa gelen çocuklarımıza canla başla kuranı kerim okumasını öğreten öğreticilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Kuran Kursları öğretmenleri ve öğrencileri tarafından Kuran’ı Kerimden ayetler okundu, ilahiler söylendi. Hazırlanan gösteriler davetlilerin beğenisini kazandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.