Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaptığı minyatür çeyiz sandığı ve mücevherat kutularını turizme kazandırıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan ev hanımı Anahit Başhoyan, evinde yaptığı minyatür mücevherat kutuları ve çeyiz sandıklarını turizme kazandırıyor. Anahit Başhoyan, evinde emek harcayarak yaptığı mücevherat kutuları ve çeyiz...

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yaptığı minyatür çeyiz sandığı ve mücevherat kutularını turizme kazandırıyor
Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan ev hanımı Anahit Başhoyan, evinde yaptığı minyatür mücevherat kutuları ve çeyiz sandıklarını turizme kazandırıyor. Anahit Başhoyan, evinde emek harcayarak yaptığı mücevherat kutuları ve çeyiz sandıklarını ebatlarına göre tanesini 10 ile 15 Euro arasında satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.
Sipariş üzerine istenilen ebatta minyatür çeyiz sandığı ve mücevherat kutusu yaptığını belirten Başhoyan, sandıkların yapımının ince işçilik istediği için bir mücevherat kurusunu 5 günde zor tamamlayabildiğini söyledi.
Küçük boy çeyiz sandıklarını genelde bölgeye tatile gelen Alman, Rus, İngiliz, Hollanda, Belçika ve farklı milletlere ait turistlerin ülkelerine dönerken hediyelik olarak aldıklarını belirten Başhoyan, "Yaptığım hediyelik mücevherat kutularını tamamen el emeği göz nuru çalışmamın eseri. İnsanlar minyatür çeyiz sandıklarına nostaljik olarak ilgi duyuyor. Sipariş üzerine çeyiz sandığı yapıyorum. Sandıkları ebatları farklı olduğu için fiyatları 10 ile 40 Euro arasında değişiyor. " dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.