Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yapı-Yol Sen Samsun Şubesi 2015 yılı bütçesine tepki gösterdi

Yapı-Yol Sen Samsun Şube Başkanı Uğurcan Albak 2015 yılı bütçe taslağının savaşın ve rantın bütçesi olduğunu söyledi. Albak, "Siyasi iktidar tek yanlı ücret belirlemeleriyle bizi sefalete mahkum ederken sıra faiz giderlerine, savaşa,...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yapı-Yol Sen Samsun Şubesi 2015 yılı bütçesine tepki gösterdi
Yapı-Yol Sen Samsun Şube Başkanı Uğurcan Albak 2015 yılı bütçe taslağının savaşın ve rantın bütçesi olduğunu söyledi. Albak, "Siyasi iktidar tek yanlı ücret belirlemeleriyle bizi sefalete mahkum ederken sıra faiz giderlerine, savaşa, rantiyeye geldiğinde kaynak bulmaktan hiç de zorlanmıyor." dedi.

Yol, Yapı Altyapı Bayındırlık ve Tapu Kadastro Kamu Emekçileri Sendikası(Yapı-Yol Sen) Samsun Şube Başkanı Uğurcan Albak, 2015 yılı bütçe taslağı ile ilgili sendika binasında basın toplantısı düzenledi. 2015 yılı bütçe taslağına tepki gösteren Yapı Yol Sen Samsun Şube Başkanı Uğurcan Albak, "Yıllardır sosyal, ekonomik, özlük ve demokratik haklarımız birer birer elimizden alınıyor. Siyasi iktidar tek yanlı ücret belirlemeleriyle bizi sefalete mahkum ederken sıra faiz giderlerine, savaşa, rantiyeye geldiğinde kaynak bulmaktan hiç de zorlanmıyor. Kamu çalışanlarının temel ücretlerine zam yapılması, ek ödemelerin emeklilik ve kıdem tazminatına yansıtılması zorunlu bir ihtiyaçtır. Bugün emekli olacak kamu çalışanı yüzde 50-60 arasında gelir kaybına uğramaktadır." dedi.

2015 yılı için memura ek zam yapılmasını talep eden Yapı Yol Sen Şube Başkanı Uğurcan Albak "TBMM’de görüşülmeye başlanan ve 2015 yılı bütçe taslağına bakıldığında her yıl olduğu gibi rantın, savaşın, yağmanın, sermayenin isteklerine cevap veren bir bütçe olduğu açıkça görülmektedir. Oysaki emekçinin talebi; Kamuya hizmet yatırımlarını içeren, iş cinayetlerinin olmadığı, asgari ücretin vergiden muaf olduğu, işsizlere iş üreten, yüksek vergilerin olmadığı ve insanca yaşanır olması gereken bir bütçedir." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.