Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YAPEX Yapı ve Restorasyon Fuarı 31 Ekim'de Antalya Expo Center’da başlıyor

YAPEX Yapı ve Restorasyon Fuarı, 31 Ekim-3 Kasım 2013 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da kapılarını açıyor. Seminer, panel, sergi ve mesleki etkinliklerin yer alacağı fuara Türkiye’nin dört bir yanından ve yurtdışından da firmalar...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
YAPEX Yapı ve Restorasyon Fuarı 31 Ekim'de Antalya Expo Center’da başlıyor
YAPEX Yapı ve Restorasyon Fuarı, 31 Ekim-3 Kasım 2013 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da kapılarını açıyor. Seminer, panel, sergi ve mesleki etkinliklerin yer alacağı fuara Türkiye’nin dört bir yanından ve yurtdışından da firmalar katılacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre yıllardır bölgede inşa edilen turizm yapılarının çağdaş malzeme ve ürün ihtiyaçlarına çözüm üreten YAPEX, bu yıl ‘Turizm Yapılarında Teknik Çözümler’ konsepti ile hazırlandı. Turizm yapılarının yenileme yatırımlarında ve tesislerin günlük işletimi ve bakım onarımında ihtiyaç duyulan binlerce ürün ve malzeme ile dolu fuara mimar, mühendis, müteahhit, turizmci ve yapı malzemesi kullanıcılarının katılması bekleniyor.

Fuarda kaba yapı, bitirme malzemeleri, elektrik tesisat malzemeleri, aydınlatma ve bina otomasyonu, kapı ve pencere sistemleri, ahşap yapı elemanları, yalıtım ürünleri, çatı ve cephe malzemeleri, doğal taş ve mermer ıslak hacim ürünleri ve saunalar sergilenecek.

YAPEX Yapı ve Restorasyon Fuarı'nda bu yıl 6 değişik ülkeden katılımcı firma bulunuyor ve Türkiye'de çözüm ortağı aramak için Antalya'ya gelecek. Çin, Japonya, Hindistan, Çek Cumhuriyeti, Kore ve İtalya'dan YAPEX' e katılan firmalar, akıllı yapılardan, çevre teknolojilerine, restorasyon çözümlerinden teknik yapı malzemelerine, duvar kağıtlarından sarf malzemeye kadar geniş bir yelpazede ürün teşhir ediyor. Bu firmalarla ikili iş görüşmeleri yapmak isteyen ziyaretçiler fuar organizasyonuna başvurarak ilgili firmalarla randevulaşabiliyor. Fuara ayrıca Belarus'tan, İran'dan, çeşitli Avrupa ülkelerinden ve Afrika ülkelerinden ticaret heyetleri de ziyaretçi olarak geliyor.

Tarihi yapılarda dokuların renk kartelası da atölye çalışmaları ile vurgulanacak. Çalışmalar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi yönetiminde, Antalya'nın tarihi dokusundan alınan bir kesit ile fotoğraflama sonrasında fuarda gerçekleşecek atölye çalışmasında, tarihi dokunun renk kartelasının çıkartılmasını kapsayacak.

Söz konusu fuar ile eş zamanlı olarak Restorasyon, Renovasyon Ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı da düzenleniyor. Bu kapsamda Organizatör Akdeniz Tanıtım, Çekül & TKB işbirliği ile ‘Kent Müzeleri’ temasına uygun olarak panel düzenleniyor.

Antalya Kaleiçi'ndeki Suna & İnan Kıraç Müzesi arşivinde bulunan ve ünlü Rus ressamlar tarafından eski Antalya gravürlerinden tuvale aktarılan biribirinden güzel Antalya resimleri YAPEX salonlarında sergileniyor. ATSO Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Mimarlık Meslek Komitesi'nin ev sahipliği yapacağı sergi dört gün boyunca YAPEX ziyaretçileri tarafından izlenebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.