Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalvaç'a doğal gaz gelmesi için son müracaat tarihi 28 Ekim

Isparta'nın Yalvaç İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nuri Dirik ilçeye doğalgaz gelebilmesi için abone başvurularının 28 Ekim tarihine kadar tamamlanması gerektiğini belirtti.Bakanlar Kurulu kararı gereği nüfusu 10 binin üzerinde...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yalvaç'a doğal gaz gelmesi için son müracaat tarihi 28 Ekim
Isparta'nın Yalvaç İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nuri Dirik ilçeye doğalgaz gelebilmesi için abone başvurularının 28 Ekim tarihine kadar tamamlanması gerektiğini belirtti.

Bakanlar Kurulu kararı gereği nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelerde elektrik abonelerinin yüzde 60'ının doğalgaz bağlantı ücretini 28 Ekim tarihine kadar Özel İdare adına açılacak olan hesaba yatırılması halinde yatırım yapılması öngörülmüştü. Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde oluşturulan Doğalgaz Platformu sayesinde Yalvaç'a doğalgaz gelecek.

Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nuri Dirik, ilçeye doğalgaz gelmesi için stant açtıklarını ve bu stantlar aracılığıyla 28 Ekim'e kadar Yalvaçlıların başvurularının alınacağını söyledi. Doğalgaz başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşların Halk Bankası karşısına açılan tahsilat gişesine başvurabileceklerini söyledi. Dirik, yaptığı açıklamada, ilçenin doğalgaza kavuşmasi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı nezdinde çalışma yürüttüklerini ifade ederek, elektrik abonesinin yüzde 60'ının doğalgaz ücretini ödemesi gerektiğini, bu rakamın toplam 5 bin abone yaptığını fakat eski ve toprak evlerin çıkartılmasıyla istenilen rakamın şu anda 3 bin 200'e düşürüldüğünü aktardı. Dirik, "Bu bizim için kaçırılmayacak bir fırsattır, çok az bir sayımız kaldı. Bunca uğraş ve çabadan sonra 50, 100 eksik aboneyle bu fırsatı kaçırırsak gelecek ve çocuklarımız adına çok yazık olacak. Ödemelerini yapan bütün duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Doğalgaz çalışmalarına karşı olduğu söylenen Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram ise belediye ilan memurluğundan halka hitap ederek, doğalgaza karşı olduğu iddialarının asılsız bir söylenti olduğunu, belediyeye ait olan yerlerin ücretlerinin yatırıldığını ve böyle güzel bir projenin kaçırılmaması gerektiğini söyleyerek bütün duyarlı halkdan abonelik ücretini yatırmalarını rica etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.