Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yağmur’un ölümündeki siyasi sorumluluk sosyal işler bakanlığının

Geçtiğimiz yıl Hamburg Gençlik Dairesi’nin gözetimi altında olduğu sırada ailesinin yanında geçirdiği iç kanama sonrası ölen üç yaşındaki Yağmur için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu çalışmalarına devam ediyor. Bakıcı annesi,...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2014 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geçtiğimiz yıl Hamburg Gençlik Dairesi’nin gözetimi altında olduğu sırada ailesinin yanında geçirdiği iç kanama sonrası ölen üç yaşındaki Yağmur için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu çalışmalarına devam ediyor.

Bakıcı annesi, gençlik dairesi görevlileri ve doktoru Yağmur’la ilgisi olan kişileri dinleyen komisyon bu kez Hamburg Sosyal İşler Bakanlığı Müsteşarı Jan Pörksen’i dinledi. 11 yaşındaki Chantal’in bağımlı bir ailenin yanında hayatını kaybetmesinden sonra acil önlemler alındığını hatırlatan Pörksen, “Yağmur’un ölümü bizi çok etkiledi. Gençlik dairesinin çalışmasıyla ilgili sistemin tüm siyasi sorumluluğu Sosyal İşler Bakanlığına ait.” dedi.

Pörksen çocukların en güzel şekilde korunması için gerekli kuralların olduğunu ancak uygulanamadığını belirterek, “Umarım ileride böyle bir sorun yaşanmaz.” şeklinde konuştu.

Komisyon önümüzdeki ay içinde de Hamburg Sosyal İşler Bakanı Detlef Scheele’yi dinleyecek.

Diğer taraftan Yağmur’un ölümüyle ilgili ceza evinde bulunan Yağmur’un anne ve babasının duruşması devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.