Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Velilerden sınıf mevcutlarının artırılmasına tepki

İstanbul Başakşehir'de, bir ortaokulda, imam hatip öğrencileri için 13 sınıfın tahsis edilmesi nedeniyle sınıfların birleştirildiği, velilerin sınıf mevcudunda yaşanan artış nedeniyle bu duruma tepki gösterdiği bildirildi.Bu yıl Başakşehir...

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2014 19:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2014 19:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Başakşehir'de, bir ortaokulda, imam hatip öğrencileri için 13 sınıfın tahsis edilmesi nedeniyle sınıfların birleştirildiği, velilerin sınıf mevcudunda yaşanan artış nedeniyle bu duruma tepki gösterdiği bildirildi.

Bu yıl Başakşehir Akşemsettin Ortaokulu'nda yeni eğitim dönemi için ilk etapda 5 sınıf, imam hatib öğrencileri için tahsis edildi. Velilerin verdiği bilgiye göre kayıtlar devam ederken, bu 5 sınıfa, 8 sınıf daha eklendi. Velilerin iddiasına göre, imam hatip sınıfı sayısındaki artışın karşılanması için sınıflar birleştirilerek, diğer sınıflardaki öğrenci mevcudu anormal şekilde artırıldı. Bu durumdan şikayet eden veliler, "Okulumuz güzel, emek verilmiş bir okul. Bahçenin ortasına çit çekildi, okul ikiye bölündü. İmam Hatip Ortaokulu tabelası da asıldı. Bir yıl deniyor ama biz veliler çok endişeliyiz. Bu gidişle okulumuzun tamamını imam hatibe dönüştürecekler. Okulumuzun mevcut halinin korunmasını istiyoruz." dedi.

İmam Hatip okullarına karşı olmadıklarını vurgulayan veliler, "Öncelikle okul binası inşa edilir, daha sonra öğrenci kaydı alınmaya başlanır. Fakat görüyoruz ki, aksi yapılıyor. Neden, bizim öğrencilerimiz mağdur ediliyor? Bizler veli temsilcisi olarak, herkesin hak ve tercihine saygı gösterilmesi taraftarıyız. Bizim çocuklarımızın da eğitim haklarına itinalı yaklaşılmasını ve adil olunmasını istiyoruz." açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.