Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Van'da 11 yeni ambulans hizmete başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından Van’a 11 yeni ambulans tahsis edildi. Ambulansları hizmete açan Vali İbrahim Taşyapan, Van’da son ambulanslarla birlikte toplam sayının 76'ya ulaştığını, bu yeni ambulansların kendilerine epey hız ve kalite...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2015 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van'da 11 yeni ambulans hizmete başladı
Sağlık Bakanlığı tarafından Van’a 11 yeni ambulans tahsis edildi. Ambulansları hizmete açan Vali İbrahim Taşyapan, Van’da son ambulanslarla birlikte toplam sayının 76'ya ulaştığını, bu yeni ambulansların kendilerine epey hız ve kalite katacağını söyledi.

Van Sağlık İl Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı tarafından kendilerine yeni tahsis edilen 11 ambulansı filosuna kattı. 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde Van Valisi İbrahim Taşyapan’ın katılımıyla ambulanslar hizmete alındı. Ambulansların anahtarlarını şoförlerine veren Vali Taşyapan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının çok erdemli bir görevi ifa ettiğini belirtti.

Görevlerini ifa ederken donanımlarının da iyi olması gerektiğini aktaran Taşyapan, “Dolayısıyla 11 ambulansla takviye ettik. Filomuzu gençleştirdik. Şu anda toplam 76 ambulansla Van’ımıza sağlık hizmetleriyle ulaşmaya çalışıyoruz. Bu 11 yeni ambulans bize epey bir hız ve kalite katacak. İnsanlara en kısa zamanda ulaşma hedefimiz onun için sağlık çalışanlarının sağlığı, konforu ve moralleri bizim için çok önemlidir. Bu yüzden yeni ambulanslarla, insanlarımızın zor zamanlarına yetişecekler.” dedi.

Sağlık çalışanlarının zaman zaman fiili saldırıya uğradığını aktaran Taşyapan, “Hiçbir sağlık çalışanlarımızın, sağlık hizmeti görevi yaparken darp edilmesini kimse kabul edemez. Toplumumuzun da bunu kabul etmemesi gerekiyor. Trafik sıkışıklığı olabilir, birkaç dakika geç kalabilirler ama bu onların kusuru olmayabilir. Onların o anki tek isteği, o hastayı oradan hastaneye yetiştirmektir. Sağlık çalışanlarının gördüğü görev çok önemlidir. Devletimiz de bunları 11 yeni ambulansla destekledi. İnşallah bütün vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat diliyorum ama hastalarımız olduğu zamanda ona en kısa zamanda, en konforlu bir şekilde nasıl ulaşabiliyorsak devlet olmanın gereği de budur. Sağlık çalışanlarımızda bunu en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar. 112 Acil Sağlık hizmetlerimize gelen asılsız ihbar yüzde 50 oranında bulunuyor. Bu de demektir ki oraya ulaşmak isteyen ihtiyaç sahiplerinin müracaatları engelleniyor. Bunun yüzde 80’e varan iller var. Bu çok kabul edilebilir bir durum değil. 112 Acil sağlık hizmetlerini ihtiyaç olmadıkça aramamak lazım.” diye konuştu. Vali Taşyapan açıklamadan sonra 112 Komuta Kontrol Merkezi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.