Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Şahin: Uyuşturucu baronlarına kadar yaklaştık

Samsun Valisi İbrahim Şahin uyuşturucuyla mücadelede etkin bir şekilde çalıştıklarını ve emniyet güçlerinin hassas operasyonları sonucu baronlara kadar yaklaştıklarını belirtti.Uyuşturucu konusunda Samsun ölçeğinde büyük yol kat edildiğini...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2015 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2015 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Şahin: Uyuşturucu baronlarına kadar yaklaştık
Samsun Valisi İbrahim Şahin uyuşturucuyla mücadelede etkin bir şekilde çalıştıklarını ve emniyet güçlerinin hassas operasyonları sonucu baronlara kadar yaklaştıklarını belirtti.

Uyuşturucu konusunda Samsun ölçeğinde büyük yol kat edildiğini dile getiren Vali Şahin, “Samsun ölçeğinde çok ciddi mesafe alındı. Baron diyebileceğimiz kesimlerin neredeyse çok yakınlarına kadar geldik. Torbacı tabir edilen küçük miktarda uyuşturucuları verenleri değil, onlara büyük miktarda uyuşturucu satanların büyük bir kısmı tasfiye edildi.” dedi.

Güvenlik konusunda çok ciddi çalışmalarının olduğunu ve özellikle silah ruhsatlarına dikkat ettiklerini kaydeden Vali İbrahim Şahin, “Güvenlikle ilgili önemsediğimiz birkaç konu var. Bunlardan birisi uyuşturucu. Özellikle genç yaştaki yavruların sentetik uyuşturucuyla tanışması, onu kullanmak istemeleri veya kullanmaları bizi son derece rahatsız ediyordu ve bu konuda emniyet teşkilatına 24 saat çalışılması gerektiğini söyledik. Bununla ilgili ciddi çalışma yapıyorlar.” diye konuştu.

Vali Şahin, “Samsun’da ciddi anlamda uyuşturucu yakalanıyor fakat arkadaşlarımız biraz mütevazi davranarak her yakalama olayını medya ile paylaşmıyor. Bundan sonra paylaşmaları konusunda kendilerini bilgi verdim. Bundan sonra düzenli olarak uyuşturucu yakalandığında bilgi verilecek. Çünkü yakalanan miktarın bilinmesi gerekiyor. Aksi taktirde mücadele yeterli değilmiş gibi bir algı oluşuyor. Tam tersine Samsun ölçeğinde çok ciddi mesafeler alındı. Baron diyebileceğimiz kesimlerin neredeyse çok yakınlarına kadar geldik. Torbacı tabir edilen küçük miktarda uyuşturucuları verenleri değil, onlara büyük miktarda uyuşturucu satanların büyük bir kısmı tasfiye edildi. Dışarıdan birileri gelerek satıyordu, onlar yakalandı. Bölgemizi boş bırakmamak adına varsa gelenler onları da yakalamak için kararlı mücadelemizi sürdürüyoruz. Konuyu çok bilinçli bir şekilde arkadaşlarımız takip ediyor.” dedi.

Silah ruhsatı konusunda bazı zaman çelişkiye düştüğünü dile getiren Vali İbrahim Şahin şöyle konuştu: “Güvenlik açısından üzerinde durduğumuz bir diğer konu ise silahla yaralama veya öldürme. Benim özellikle silah ruhsatlarıyla ilgili bir üzüntüm var. Tabancayla ilgili ruhsatları Valiler verirken, tüfekleri de kaymakamlar imzalıyor. Bazen silah ruhsatı vermek istemiyorum. Almak isteyen vatandaşlar da milletvekiline ulaşıyor. Biz verdiğimiz zamanda tu kaka oluyoruz. Bir taraftan veriyorsun cinayet işleniyor, bir taraftan vermiyorsun kötü oluyorsun. Zaman zaman çelişki yaşıyorum. Bundan dolayı olabildiğince silah ruhsatları konusunda hassas olmamız gerektiğini söylüyoruz. Ayrıca ben bunu çok sınırlı tutuyorum ve çok mu oluyor diye tedirginlik yaşıyorum.”

Silahla hiçbir şeyin çözüm olmadığını ve vatandaşların duyarlı olması gerektiğini ifade eden Şahin, sorunların yasalar çerçevesinde çözülmesi gerektiğini ifade etti. Vali Şahin, “Cinayetlerin büyük bir bölümü ruhsatsız silahlarla tarafından işleniyor. Ama her şeye rağmen bu konularla ilgili çok dikkat etmek lazım. Emniyet görevini yapıyor ama bir insan suç işlemek istiyorsa, ‘Fırsatı tez yakalar’ diye bir söz var. İstediğiniz kadar güvenlik alın ama öncelikle vatandaşın silahla yol alınamayacağını bilmesi lazım. Eğer varsa bir şey yasalarla kanun önünde halledilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.