Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Şahin, sağlıktaki gelişmeleri Fransız İhtilali’ne benzetti

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, son 12 yıl içerisinde sağlık alanında yaşanan gelişmeleri 1789 Fransız İhtilali’ne benzetti.Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partisinin Tekirdağ'da dağıtım törenine katıldığı ambulans filosundan 10'u...

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2015 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2015 19:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Şahin, sağlıktaki gelişmeleri Fransız İhtilali’ne benzetti
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, son 12 yıl içerisinde sağlık alanında yaşanan gelişmeleri 1789 Fransız İhtilali’ne benzetti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partisinin Tekirdağ'da dağıtım törenine katıldığı ambulans filosundan 10'u Edirne İl Sağlık Müdürlüğü hizmetine tahsis edildi. İl merkezi ve ilçelerde hizmet verecek sıfır ambulanslar için bugün Valilik önünde tören düzenlendi.
Biri yoğun bakım ve obez hastalarına olmak üzere 10 adet ambulansın hizmete alınması töreninde konuşan Vali Şahin, Sağlık Bakanlığı’nda 12 yıl içerisinde devrim niteliğinde kanunların yürürlüğe girdiğini ifade etti.
“Bu öyle kanunlar ki, 1789 Fransa’daki o büyük reform ne ise Türkiye’de sağlık alanında yapılan reform ondan hiç aşağı olmamıştır.” diyen Şahin, millet olarak hastanelerde insanların rehin tutulduğunu günleri hatırlattı.
Hastane bedelinin ödenmesi için uğraşıldığı bir dönemden bugün genel anlamda bir sigortaya kavuşmanın huzuru içerisinde olduğunu açıklayan Şahin, “Zaten gelişmiş olmak budur. Bugüne kadar Anayasa’mızda sosyal devlet olarak hep yazıldı ama sosyal devletin gerekleri tam olarak yapılmadı. Ama şunu görüyoruz ki, o sosyal devlet içeriğini buldu.” diye konuştu.
Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu da, 2002 yılından itibaren sağlıkta ciddi bir dönüşüm hareketinin başladığını dile getirdi.
Edirne’de üç adet acil yardım istasyonu ve üç ambulans sisteminin devreye girdiğini anlatan Kişioğlu, “Sadece il merkezinde 112 hizmetlerinden insanlar faydalandılar. Daha sonra hızla aşama kaydeden Edirne 112, her geçen yıl yeni istasyon ve ambulanslarla bu hizmeti devam ettirdi. 250’ye yakın acil sağlık hizmeti çalışanımız, 17 istasyon ve 33 ambulansla hizmet vermekteyiz. Ulusal ve uluslararası kriterlerde şehir içinde vakaya ulaşma süresi 10 dakika. Şehrimizde kıvançla söylemek istiyorum ki, 7 dakikanın altında hizmete gitmekteyiz. İnşallah bu ambulanslarla birlikte bu süreyi daha da azaltacağız hep birlikte.” açıklamasını yaptı.
Konuşmaların ardından Vali Şahin ve İl Sağlık Müdürü yeni ambulansların anahtarlarını sağlık çalışanlarına teslim etti. Vali ardından bir ambulansın direksiyonuna geçerek test sürüşü yaptı. 10 adet ambulans sağlık personeli ile birlikte valilikten hareket ederek şehir turu yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.