Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Karaloğlu: İş sağlığı güvenliği yasal mecburiyet ve vicdani sorumluluktur

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, iş sağlığı ve güvenliğinin önemine dikkat çekerek, “Bu yasal bir mecburiyet belki ama diğer taraftan da bu bir vicdani sorumluluk. Beraber çalıştığımız insanlar, mesai arkadaşlarımız bizim iş ortaklarımız....

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2014 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2014 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Karaloğlu: İş sağlığı güvenliği yasal mecburiyet ve vicdani sorumluluktur
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, iş sağlığı ve güvenliğinin önemine dikkat çekerek, “Bu yasal bir mecburiyet belki ama diğer taraftan da bu bir vicdani sorumluluk. Beraber çalıştığımız insanlar, mesai arkadaşlarımız bizim iş ortaklarımız. Çalıştığı mekânlardaki iş güvenliklerini ve iş sağlıklarını temin etmek, onları meslek hastalıklarına karşı korumak ta bizim vicdani sorumluluğumuzdur.” dedi.
Bursa Çalışma ve İş-Kur Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği’ yasasının getirdiği yenilikler konulu toplantı yapıldı.
Toplantıyla 2012 yılında yürürlüğe giren iş sağlığı ve güvenliği kapsamında kamu kurum müdürleri bilgilendirildi.
İş yerlerinde kamu ve özel ayrımı olmayacağını belirten Karaloğlu: “Eskiden iş sağlığı, iş güvenliği denince daha çok üretim yapan sanayi kuruluşları akla gelirdi. Yeni yasa ile iş sağlığı ve iş güvenliği meslek hastalıklarından özel kamu ayrımı kalktı. Bizlerde bir işveren sıfatı ile iş yerlerimizde, hem iş sağlığı ve iş güvenliği, hem de meslek hastalıkları ile ilgili almamız gereken tedbirler var.” dedi.

Temmuz 2014’de kamu ile ilgili olan kısım yürürlüğe gireceğini bildiren Karaloğlu, “Kamu’da da aynen özel iş yerlerinde olduğu gibi risk analizi yaptırarak iş ürettiğimiz, mekan olarak kullandığımız, alanlarla ilgili risk alanı yaptırıp sorunları tespit ettirmemiz gerekiyor. Daha sonra da bu risklerle ilgili tedbirleri almamız gerekiyor” şeklinde konutu.

Bu konunun vicdani bir sorumluluk olduğunun altını çizen Vali Karaloğlu: şöyle devam etti: “Bu yasal bir mecburiyet belki ama diğer taraftan da bu bir vicdani sorumluluk. Beraber çalıştığımız insanlar, mesai arkadaşlarımız bizim iş ortaklarımız. Çalıştığı mekânlardaki iş güvenliklerini ve iş sağlıklarını temin etmek, onları meslek hastalıklarına karşı korumak ta bizim vicdani sorumluluğumuzdur.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.