Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Kalkan: Eğitimde ödenek fazla ama gerçekleşme oranı oldukça düşük

Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, "Ödeneklerin de dağılımına bakıldığında 2013 yılı için ağırlıklı olarak eğitim sektöründe yüzde 33 civarında bir ödenek ayrıldiğini ancak harcama oranına bakıldığında milli eğitimde yüzde 15...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Kalkan: Eğitimde ödenek fazla ama gerçekleşme oranı oldukça düşük
Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, "Ödeneklerin de dağılımına bakıldığında 2013 yılı için ağırlıklı olarak eğitim sektöründe yüzde 33 civarında bir ödenek ayrıldiğini ancak harcama oranına bakıldığında milli eğitimde yüzde 15 civarında da bir tahsil ödeneği görülüyor ki buda oldukça düşük. Sağlanan ödenekler oldukça fazla ama gerçekleşme oranları oldukça düşük." dedi.

Hakkari'de 2013 yılı 4'üncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Necmettin Kalkan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2013 yılında yapılan ve yapılacak hizmetler ele alındı. Toplantıda konuşan Vali Necmettin Kalkan, bu toplantının kendisinin Hakkari'deki ilk il koordinasyon kurulu toplantısı olduğunu belirterek, koordineyi gerektiren hususlar dışında her kuruluşun yürüttüğü projeler hakkında da bilgi sahibi olmayı arzu ettiğini belirtti. 2013 yılı yatırım programında yer alan projelere değinen Vali Necmettin Kalkan, "2013 yılının yatırım programında 1 milyar 971 milyon lira toplam proje bedeli var. Hakkari ili için 359 proje var. Bu projelerin önceki yılda harcanması 390 milyon liradır. 2013 yılı ödeneği 225 milyon lira olarak hesaplanmış, dönem sonu itibarıyla yaklaşık 70 milyon lira harcanmıştır. Bu da tahsis edilen ödeneğin aşağı yukarı yüzde 31'ine tekabül ediyor. Toplam 359 projeden 48'i bitirilmiş, 182 projeye henüz başlanamamış, 129 proje ise halen devam etmektedir. Sektörel olarak bakıldığı zaman bu projelerin 77 tanesi eğitim, 48'i tarım, 19'u ulaştırma ve kalanlarda diğer kamu hizmetleri sektöründe yer alıyor. Ödeneklerin de dağılımına bakıldığında 2013 yılı için ağırlıklı olarak eğitim sektöründe yüzde 33 civarında bir ödenek ayrılmış. Ama harcama oranına bakıldığında milli eğitimde yüzde 15 civarında da bir tahsil ödeneği görülüyor ki buda oldukça düşük. Sağlanan ödenekler oldukça fazla ama gerçekleşme oranları oldukça düşüktür." şeklinde konuştu.

Vali Kalkan, daha sonra toplantıya katılan yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürlerinden yaptıkları hizmetlerle ilgili bilgi aldı. Toplantıya, Vali Yardımcıları Cumhur Duran, Cengiz Erdem, Hüseyin Sayın, Mustafa Temiz, ilçe kaymakamları, il, ilçe ve belde belediye başkanları ile yatırımcı kuruluşlarının bölge ve il müdürleri katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.