Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali İpek: Bu topraklar Türkü, Kürdü, Çerkezi ve Lazı ile kurtarılmıştır

Şırnak Valisi Hasan İpek, ‘genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle tek vücut, tek yürek olan Türkü, Kürdü, Çerkezi, Lazı, tüm imkansızlıklara rağmen destansı bir mücadeleyle vatan topraklarını düşmanlardan temizlemiş ve özgürlüğüne...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali İpek: Bu topraklar Türkü, Kürdü, Çerkezi ve Lazı ile kurtarılmıştır
Şırnak Valisi Hasan İpek, ‘genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle tek vücut, tek yürek olan Türkü, Kürdü, Çerkezi, Lazı, tüm imkansızlıklara rağmen destansı bir mücadeleyle vatan topraklarını düşmanlardan temizlemiş ve özgürlüğüne kavuşmuştur.’ dedi.

Şırnak Valisi Hasan İpek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında birlik ve beraberlikten bahsetti. Birinci Dünya Savaşı'nın ardından yurdun dört bir yanı işgal edilmiş, milletin özgürlüğü elinden alındığını söyleyen Vali İpek, “Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle tek vücut tek yürek olan Türkü, Kürdü, Çerkezi, Lazı, tüm imkansızlıklara rağmen destansı bir mücadeleyle vatan topraklarını düşmanlardan temizlemiş ve özgürlüğüne kavuşmuştur. Verilen bu büyük mücadelenin ardından, Milletimizin karakterine ve geleneklerine en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyet yeni Devletimizin yönetim biçimi olarak ilan edilmiştir.” dedi.

SÜREKLİ BÜYÜYEN VE GELİŞEN BİR ÜLKE KONUMUNDAYIZ
Bugün ülkenin büyük atılımlar gerçekleştirdiğini ifade eden Vali İpek, “Dünya politikasında ve ekonomisinde söz sahibi olan, sürekli büyüyen ve gelişen bir ülke konumundadır. Büyük bir ülkenin evlatlarıyız, büyük bir ülkenin vatandaşlarıyız. Ülkemizin her köşesi birbirinden daha renkli, birbirinden daha zengindir. Ülkemizin her köşesinin ayrı gerçekleri vardır. Bütün bunlar, bu ülkenin zenginlikleridir. Hep beraber kaynaşarak bu zenginliği tatmanın idraki içerisinde olmalıyız. Bu güzel ve huzurlu ortamın; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıldönümünün hazzı ile birleşerek birlik ve beraberliğimiz için kenetleyici bir güç olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

SOKAK OLAYLARINI BİTİRMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ
Toplumun tamamına yakınının rahatsız olduğu sokak olaylarını bitirmek için var gücüyle çalıştıklarını vurgulayan Vali Hasan İpek sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyetimizin bu 90. Yılında Cudi dağını delerek, Şırnak’ı İpek yoluna bağlayacağız, ayrıca yine Şırnak-Van arasında geçilmez denilen yerleri aşıp, Van gölüne ulaşacağız. Şerafettin Elçi Havalimanımız ile tüm dünyaya bağlandık. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu çözüm süreci ile birlikte ülkemizde huzur ortamı hakim oldu. Çözüm sürecinin oluşturduğu bu güzel ve huzurlu ortamın nimetlerinden en iyi şekilde tüm Türkiye’de olduğu gibi, Şırnak’ta bizler de faydalanmak istiyoruz. Bu huzur ortamını yaşamak Şırnak halkı olarak sizlerin de hakkı. İlimizde huzur ortamını oluşturmak ve marjinal grupların neden olduğu, toplumun tamamına yakınının rahatsız olduğu sokak olaylarını bitirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu konuda en büyük enerjimiz siz Şırnaklıların bize vereceği destek olacaktır.”

Şırnak Valisi Hasan İpek, son olarak şunları söyledi: “Sözlerime son verirken Cumhuriyetin 90. yıl dönümünde tek devlet, tek bayrak, tek millet, tek vatan düşüncemizden asla taviz vermeden birlik ve beraberliğimizin en üst noktaya çıkması temennilerimle Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar, muhafaza ve müdafaa edeceğimize söz vererek Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, hepinizi sevgiyle kucaklıyor, saygıyla selamlıyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.