Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Demirtaş: İstihdam garantili kurslar açıyoruz

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2013 yılı dördüncü olağan toplantısı Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirildi. İstihdamın geliştirilmesi ve işsizliğin önlenmesine ilişkin istihdam etkinliklerinin ve mesleki...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Demirtaş: İstihdam garantili kurslar açıyoruz
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2013 yılı dördüncü olağan toplantısı Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirildi. İstihdamın geliştirilmesi ve işsizliğin önlenmesine ilişkin istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesine yönelik çalışmaların değerlendirildiği toplantıda Vali Demirtaş, istihdam garantili kurslara önem verdiklerini söyledi.

Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında valilikte yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ramazan Tatar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman, İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları Müdürü Hüseyin Kızılgül ile diğer ilgililer katıldı. Toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ramazan Tatar, İŞKUR’un 2013 yılı içerisinde yaptıkları faaliyetler ile 2014 yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda konuşan Vali Mahmut Demirtaş, işgücü piyasasının nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaya yardımcı olmak ve meslek liselerini daha fonksiyonel hale getirmek amacıyla, Adıyaman merkez ve ilçelerindeki Teknik ve Meslek Liselerinde toplam 12 adet yeni meslek dalı açıldığını kaydetti. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 'Çevre temizliği', 'Kamusal altyapının yenilenmesi' ve 'Okulların çevre ve sınıf temizliği' konularında Adıyaman Belediyesi, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe ve belde belediyeleri ile imzalanan protokollerle toplam 29 adet projede 1200 kişinin 11 Ekim'den itibaren 9 ay süreyle istihdam edildiğini hatırlatan Vali Demirtaş, "Ayrıca 17 Haziran'da 3,5 ay süreyle başlatılmış ve 30 Eylül'de bitmesi planlanan 21 adet projede istihdam edilmiş 300 kişinin de çalışma süreleri yeni başlayacak projelerle birlikte uzatılmıştır. Böylece ilimizde toplam istihdam sayısı 1500’e çıkarılmıştır." dedi.

2013 yılı Ocak–Ekim dönemi içerisinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde 402 adet İşbaşı Eğitim ve Kurs Programı açıldığını belirten Vali Mahmut Demirtaş, şu bilgileri verdi: "Bu kurs programlarına 1186’sı erkek ve 1458’i kadın olmak üzere toplam 2644 kişi katılmıştır. Kadın katılımcılardan 31’i 'özürlülere yönelik kurslardan', 37’si 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nden yararlanmıştır. Toplam yararlanıcıların yüzde 55’ten fazlasını kadınlar oluşturmaktadır. Bu durum, kadın istihdamının artırılmasında olumlu bir gelişme olarak görülmektedir. Yıl içerisinde gerçekleştirilen tüm programlardan toplam 4 bin 144 işsiz vatandaşımız faydalandırılmıştır. İşbaşı Eğitim Programlarına katılanlara günlük 25 TL, diğer kurs programlarına katılanlara da günlük 20 TL ücret, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce aylık olarak ödenmektedir. Kurs süresince kursiyerlerin genel sağlık sigortası primleri de Türkiye İş Kurumunca yatırılmaktadır. İstihdam garantili işbaşı eğitim kursları sonucunda 200 kişi özel sektörde istihdam edilmiş olup, kurs sonucu istihdam devam etmektedir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.