Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Büyükersoy zamanın iyi değerlendirilmesini istedi

Muş Valiliği 2013 yılı Dördüncü Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Vedat Büyükersoy başkanlığında yapıldı. Büyükersoy, yatırımların hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi için zamanın iyi kullanılmasını söyledi.Büyükersoy,...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş Valiliği 2013 yılı Dördüncü Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Vedat Büyükersoy başkanlığında yapıldı. Büyükersoy, yatırımların hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi için zamanın iyi kullanılmasını söyledi.

Büyükersoy, kurumlar arası koordinasyonun kurulması gerektiğini ifade etti. Kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve hizmetlerin yapılması esnasında, kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon, iş birliği ve yardımlaşmanın artırılması, kaynakların daha etkin, verimli, tasarruflu kullanılması ve yatırımların daha hızlı gerçekleştirilmesinde koordinasyon toplantılarının büyük katkılar sağladığını kaydetti. Vali Büyükersoy, "İşlerin teslim alınmasında ve hak edişlerin ödenmesinde harcama yetkilileri ile kontrolörlerin işi yerinde ve ayrıntılı bir şekilde kontrol ederek, kamu kaynaklanın israf edilmemesi hususunda titiz davranılması çok önemlidir. Bu hususta kurumlarımızda görev yapan herkes, hizmetlisinden kurum müdürüne kadar, aynı sorumluluk bilinci ile hareket etmelidir." dedi.

Bölgede ve Muş'ta inşaat mevsiminin kısa olduğuna dikkat çeken Vali Büyükersoy, zamanın iyi değerlendirilmesini isteyerek şöyle konuştu: "İlimizde inşaat mevsiminin kısa olması nedeniyle fizibilite çalışmalarının, etüt, proje ve ihalelerin zamanında yapılması hususunda herkesin daha gayretli olması gerektiğini özellikle belirtmek isterim. Henüz ihale aşamasında olan ve başlanmayan projelerin hayata geçirilmesi için gerekli iş ve işlemlerin süratle yerine getirilmesi gerekmektedir. Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, mülki ve mahalli yöneticiler tarafından dile getirilen, koordinasyon ve işbirliği gerektiren hususların, ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından yerine getirilmesi ve alınan kararlar hakkında gerekli iş ve işlemlerin zamanında yapılarak valiliğimize bilgi verilmesi gerekmektedir."

Vali Büyükersoy'un konuşmasının ardından toplantıya Van'dan katılan DSİ, Karayolları ve TEİAŞ ve İller Bankası Bölge müdürleri kurumlarının yatırım programını sunum halinde katılımcılara aktardılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.