Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Ata'dan Cumhuriyet mesajı

Gaziantep Valisi Erdal Ata, 90 yıl önce ilan edilen Cumhuriyeti korumanın her Türk vatandaşının temel görevi olması gerektiğini söyledi. Ata, Cumhuriyet'in ilanının 90’ıncı yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. "Çağdaş...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep Valisi Erdal Ata, 90 yıl önce ilan edilen Cumhuriyeti korumanın her Türk vatandaşının temel görevi olması gerektiğini söyledi.

Ata, Cumhuriyet'in ilanının 90’ıncı yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. "Çağdaş ve modern bir yaşam ülküsü ile 90 yıl önce Cumhuriyeti bizlere armağan eden atalarımızın, bu aziz ve büyük hatırasına, bugün aynı inanç ve bağlılıkla, hep birlikte kutlu bir bayram coşkusunu paylaşıyoruz" diyen Ata, Türk milletinin, insanlığın yeryüzündeki hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinin en onurlu temsilcilerinden biri olduğuna dikkat çekti.

Ata, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu millet 20’nci yüzyılın en vahşi paylaşım planlarını, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği topyekün mücadele ile bozmuş ve Kurtuluş Savaşı Zaferi'ni, bundan 90 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak taçlandırmıştır. Dünyanın en güçlü orduları ile vatan ve hürriyetine göz dikilen bu aziz millet, yokluğun ve yoksulluğun pençesindeyken, yok olma pahasına da olsa, vatan ve hürriyet aşkından asla vazgeçmeyeceğini, tüm dünyaya haykırmış ve ispat etmiştir. Çünkü bu millet yokluk ve yoksulluktan, bitmiş tükenmişlikten nasıl daha modern ve daha güçlü bir devlet kurma liyakati gösterdiğinin bilincindedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de kuruluş felsefesine ilk günkü kadar sadık, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak, vatandaşına layık olduğu en tabii özgürlükleri sağlama yolunda hızla ilerlemektedir. Bu nedenlerle, milli benliğimiz ve karakterimize en uygun yönetim şekli olarak 90 yıl önce ilan edilen Cumhuriyeti, canımızdan aziz bilip korumak her Türk vatandaşının temel görevi olmalıdır. ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz’ diyen Atamız'ın ilkelerinden hareket ederek Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş ülkeler seviyesine çıkarmak, vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünü canınız, kanınız pahasına da olsa sonsuza dek savunmalıyız.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.