Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Ali Kolat: Çanakkale’de bir ruhu yaşattılar

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Yayın Dairesi Başkanlığı'nın Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünü kutlama etkinlikleri çerçevesinde 'Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi' Kırıkkale’ye geldi. Özel...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Ali Kolat: Çanakkale’de bir ruhu yaşattılar
Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Yayın Dairesi Başkanlığı'nın Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünü kutlama etkinlikleri çerçevesinde 'Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi' Kırıkkale’ye geldi.

Özel bir koleksiyoner tarafından hazırlanan ve “Şehitler Diyarından Anadolu’ya’’ sloganıyla yola çıkan gezici müzenin; Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle 2015 yılına kadar Anadolu’yu dolaşarak Çanakkale ruhunu pekiştirmeyi amaçladığı açıklandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan ve 4 bin materyalin bulunan müzenin açılışını Kırıkkale Valisi Ali Kolat yaptı. Vali Kolat, Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesini gezerek yetkililerden müze hakkında bilgi aldı. Vali Kolat’ın en fazla dikkatini havada birbiriyle çarpışan mermiler aldı. Cebinden çıkardığı telefonla çarpışan mermilerin resimledi. Kolat, müzeyi gezerken, Çanakkale ruhunu yaşadığını hareketleriyle belli etti. Gezici Müzenin incelenmesinden sonra Kolat, müze defterini imzaladı.

Vali Kolat, "Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü vesilesiyle Çanakkale’nin tanıtımı ile ilgili güzel güzel bir gezici müze aracı oluşturulmuş. Son derece memnuniyet verici bir çalışma oldu. Çanakkale’yi gören herkes, burayı herkesin görmesi gerekli diyor. Tabi herkesin gidip görme şansı olmuyor. Buradaki bu hizmet, oradaki duyguyu, oradaki o manevi atmosferi buraya taşıma ve özellikle gençlerimizin dikkatini çekme anlamında güzel bir çalışma. Amacına uygun mesaj vermesi dileklerimle hayırlı uğurlu olsun diyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Ziyarette, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Basın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü yetkilileri, il müdürleri ve vatandaşlar bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.