Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Al: Kalkınma ajanslarına ilgi azalıyor

Osmaniye Valisi Kerem Al, kalkınma ajanslarına ilginin azaldığını belirterek, bunun bir şekilde giderilmesi gerektiğini söyledi. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Osmaniye Polisevi'nde yapılan 64'üncü Yönetim Kurulu toplantısında...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Al: Kalkınma ajanslarına ilgi azalıyor
Osmaniye Valisi Kerem Al, kalkınma ajanslarına ilginin azaldığını belirterek, bunun bir şekilde giderilmesi gerektiğini söyledi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Osmaniye Polisevi'nde yapılan 64'üncü Yönetim Kurulu toplantısında açılış konuşması yapan Vali Al, 2010 yılında kurulan ajansta bu güne kadar 1263 projenin başarılı bulunduğunu ve bunlardan 1030'unun uygulamaya konulduğunu belirtti. Vali Kerem Al, "Kalkınma ajanslarının amacı yerel dinamikleri harekete geçirerek bölgeler arası kalkınmışlık düzeyini en aza indirmektir, belli bir sinerji yaratmaktır. Yerel kaynakları etkin bir şekilde kullanarak illerin ve bölgelerin rekabet gücünü artırmaktır. Bu doğrultuda ajansımız bugüne kadar faaliyetlerini sürdürmüştür. Bu yıl da 15 milyon liralık turizmle ilgili bir mali programımız vardı. Bu ayın 29'u itibari ile başvurular sonlandırıldı. Haziran ayı içerisinde değerlendirmeler tamamlanıp ilan edilecektir." dedi.

Yıllar itibari ile kullanılan kaynaklarda ve buna bağlı olarak ve proje başvurularında ciddi azalma olduğunu vurgulayan Vali Al, "Bu acaba şunun mu göstergesidir; kalkınma ajanslarına karşı bir ilgi azalmakta mıdır? Bunun sebeplerinin araştırılması lazım. Bu belki de hem ajans için ayrılan kaynağın azalması, hem de ajans çalışmalarında bir ağırlık bir gecikmenin nedeni midir acaba? Örneğin bu yıl toplam 15 milyon liralık bir fon vardı, 10 milyon lirası kar amacı gütmeyen kuruluşlar içindi, 5 milyon TL'si ise kar amacı güden KOBİ'ler ve benzerleri içindi. Ancak bakıyoruz ki kar amacı güden projeler için sadece 21 kişi başvurmuş. Diğerleri için ise 60 kişinin başvurusu var. Toplam 81 proje. Bu yeterli ilginin olmadığını gösteriyor. Acaba kalkınma ajanslarımızı yeniden mi masaya yatırmamız lazım. Herhalde üzerinde düşünülmesi gerekir. Kalkınma ajansları belli bir iddia ile kurulmuştu. Önemli bir iddiası vardı ve bu doğrultuda da vasıflı eleman istihdamı söz konusuydu. Kalkınma ajanslarına ilgi azalıyor ve bunun bir şekilde giderilmesi lazım." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.