Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Aksoy: Diyarbakır'a atanmam sorumluluğumu artırdı

Diyarbakır Valiliği görevine atanan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, belirli hassasiyetlerin olduğu bir dönemde böyle bir göreve layık görülmesinin sorumluluğunu daha da üst noktalara taşıdığını söyledi. Valiler kararnamesinin ardından 4...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2014 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Aksoy: Diyarbakır'a atanmam sorumluluğumu artırdı
Diyarbakır Valiliği görevine atanan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, belirli hassasiyetlerin olduğu bir dönemde böyle bir göreve layık görülmesinin sorumluluğunu daha da üst noktalara taşıdığını söyledi.

Valiler kararnamesinin ardından 4 yıl 3 ay görev yaptığı Samsun’dan ayrılmadan önce kentte görev yapan basın mensuplarıyla makamında bir araya gelen Aksoy, Samsun'da önemli projeleri hayata geçirmek için gayret gösterdiklerini söyledi. Samsun’u unutmasının mümkün olamayacağını kaydeden Aksoy yeni görev yeriyle ilgili şöyle konuştu: "Diyarbakır, Türkiye’nin önemli illerinden biri ve çözüm süreci içerisinde belli hassasiyetlerin olduğu bir dönemde böyle bir göreve atanmış olmam sorumluluğumu bir kat daha artırdı. Belirli hassasiyetlerin olduğu bir dönemde böyle bir göreve layık görülmek bizim sorumluluklarımızı daha da üst noktalara taşıyor. Bu noktada bize olan güveni boşa çıkartmadan elimizden geldiğince üstün gayretle çalışmaya devam edeceğiz."

Görev süreci içerisinde Samsun'un ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınması için bütün kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Vali Aksoy, "Avrupa Birliği'ne sunduğumuz proje kapsamında 45 milyon Euro hibe alacak noktada çalışmalarımız devam etmektedir. Bu sadece Samsun'un, Karadeniz Bölgesi'nin değil, Türkiye'nin önemli lojistik köylerinden biri olacaktır. 670 dönümlük alan üzerinde böylesine bir projeyi Türkiye'de bu modelde ilk olarak harekete geçirmenin mutluluğunu yaşadık. Pek çok alanda, eğitimde, sağlıkta, tarımda, kültürde, turizmde ve ulaştırmada her sektörde çok güzel çalışmalar gerçekleştirildi. Bu çalışmalar süreci içerisinde başta Samsun milletvekilleri ve Samsun milletvekili olup bakanlık görevini yürüten Mustafa Demir, Suat Kılıç'a ve şu an bakan olarak görevini yürüten Samsun Milletvekilimiz Akif Çağatay Kılıç'a çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere yerel yönetimlerimize, Ondokuz Mayıs Üniversitemize, Baromuza, oda ve sivil toplum kuruluşlarımızın çok değerli yöneticilerine, kamu kurumlarımızın çok değerli çalışanlarına ve bu çalışmalarda bize destek veren saygıdeğer Samsun halkına ve Samsun'un değerli basınına çok teşekkür ediyorum." dedi.

Yapılan projeler içerisinde en önemsediği çalışmanın Lojistik Köy Projesi olduğunu hatırlatan Aksoy, projenin belirli bir aşamaya geldiğini ancak Avrupa Birliği'nden "ihaleye çıkabilirsiniz" talimatını beklediklerini, talimatın 2 aylık bir süreç sonrasında geleceğini, proje üzerinde büyük bir hassasiyetle durduğunu, açılışına da katılmak istediğini vurguladı.
Konuşmaların ardından Vali Aksoy, gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra tek tek vedalaştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.