Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzun Elma Festivali coşkulu geçti

Kars’ın Kağızman ilçesinde 3. Uzun Elma Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Kafkas Üniversitesi Kağızman Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen ve okul bahçesinde gerçekleştirilen festivale, öğrenciler ve üreticiler büyük ilgi...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzun Elma Festivali coşkulu geçti
Kars’ın Kağızman ilçesinde 3. Uzun Elma Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Kafkas Üniversitesi Kağızman Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen ve okul bahçesinde gerçekleştirilen festivale, öğrenciler ve üreticiler büyük ilgi gösterdi. Kağızman Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Yüce’nin konuşmasıyla başlayan Uzun Elma Şenliği ismine yakışır bir şekilde şenlik havasında geçti. Okul müdürü Yüce, “Birçok bölgede elma yetişir ama uzun elma sadece Kağızman’da yetişir. Uzun Elma Festivali'nin gelenekselleşmesi için ilk adımı 2011 yılında attık. Bu yıl 3. Uzun Elma Şenliği'ni düzenliyoruz. Çağdaş üniversitelerin fonksiyonu bölgesel ekonomiye de katkı sağlamaktır. Bizler öğrencilerimizin hem okul içinde hem de okul dışında mutlu olmaları için sürekli planlar yapmaktayız. Yapabileceğimizin en güzelini yapmak amacıyla imkanlarımızı zorlamaktayız. Bunu samimi bir şekilde söylemek istiyorum ki her zaman öğrencilerimizin yanındayız. Bu tür etkinlikler hem bölge ekonomisine katkı sağlamakta hem de öğrencilerimizin sosyal faaliyet anlamında bir etkinlik düzenlemesine imkan sağlamakta.” diye konuştu.

Festival alanında açılan stantlarda Kağızman’ın yöresel ürünleri ile öğrencilerin yaptığı yemekler katılımcılara sunuldu. Festivale en iyi uzun elmasıyla gelen Kağızmanlı elma yetiştiricileri birbirinden güzel ve göz kamaştıran uzun elmaları alandaki misafirlere ikram etti.

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Devlet Konservatuvarı'ndan şenliğe katılan sekiz kişilik müzik grubu öğrencilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Öğrenciler birbirinden güzel türküler eşliğinde halay çekti, yöresel oyunlar oynadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.