Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Uyuşturucu müptelası olan çocuğunuzu yalnız bırakarak cezalandırmayın”

Berlin Sağlık Senatörlüğü Müsteşarı Emine Demirbüken-Wegner, uyuşturucuyla mücadele kapsamında kentte 10 yıl önce açılan Birkenstube Danışmanlık Merkezi’nin yıldönümü kutlamasına katıldı. Wegener, anne babalara “Bağımlı hale...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Berlin Sağlık Senatörlüğü Müsteşarı Emine Demirbüken-Wegner, uyuşturucuyla mücadele kapsamında kentte 10 yıl önce açılan Birkenstube Danışmanlık Merkezi’nin yıldönümü kutlamasına katıldı. Wegener, anne babalara “Bağımlı hale gelmiş çocuklarınızı yalnız bırakmayın.” diye seslendi. Almanya genelinde geçen yıl 1002 kişi uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybetti.

Almanya’nın diğer eyaletlerinde olduğu gibi Berlin’de de uyuşturucu bağımlılarını bağımlılıktan kurtarma ve yeniden normal hayatlarına döndürme çabaları devam ediyor. Bu amaçla açılan danışmanlık merkezlerinde her yaştan bağımlıya bağımlılıktan kurtulmaları için yol gösteriliyor ve bağımlılar normal hayata dönme yolunda ilerlerken kendilerine rehberlik ediliyor. Böyle bir merkez Berlin’in Mitte İlçesi’nde bulunan Moabit semtinde açılışının 10’uncu yılını kutladı.

Birkenstube Danışmanlık Merkezi adı altında hizmet veren merkezin 10’uncu kuruluş yıldönümü kutlamasına Berlin Sağlık Senatörlüğü Müsteşarı Emine Demirbüken-Wegner de katıldı. Müsteşar Demirbüken-Wegner burada yaptığı konuşmada Birkenstube Danışmanlık Merkezi çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek merkezde yapılan çalışmaların başarıyla devamını diledi.

Daha sonra sorularını yanıtlayan Demirbüken-Wegner uyuşturucuya başlama yaşının günümüzde 10 yaşına kadar indiğini, 10 yaşında uyuşturucuyla tanışan bir çocuğun ergenlik çağında, daha 15-16 yaşlarındayken ağır bağımlı haline geldiğini söyledi. Uyuşturucuyla mücadelede devletlere, hükümetlere büyük sorumluluk düştüğünü belirten Berlin Sağlık Müsteşarı, ailelerin çocuklarıyla ilgili sorumluluklarını hatırlatarak bağımlı çocuğuna yardımcı olmak için elinden geleni yapan aileler olduğu gibi, uyuşturucu kullandığı için çocuğunu reddeden ailelerin de bulunduğunu anlattı.

Müsteşar şöyle devam etti: “Şüphesiz çocuğunu uyuşturucudan kurtarmak için yardım eden, çabalayan ebeveynler var ama benim izlenimlerime göre gençler terapi merkezlerine genelde ailelerinden gizli olarak geliyorlar. Terapi isteyen gençlerin aileleri genelde terapiye gelmiyor, uzak kalıyor veya terapiye güvenmiyorlar. Benim tavsiyem, aileler çocuklarıyla birlikte danışmanlık merkezlerine gitsinler. Çocuklarını yalnız bırakarak onları cezalandırmasınlar. Çocuk zaten bağımlı olmakla kendisineen ağır cezayı vermiş durumda. Dolayısıyla bu çocukların çok sevgiye, çok şefkate ve çok ilgiye ihtiyacı var. Anneler, babalar çocuklarının yanında yer almalı, çocuklarından utanmamalı ve çocuğunu terapi yolunda ilerlerken yalnız bırakmamalı.”

BİN 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Almanya’da hafif veya ağır uyuşturucu kullananların sayısı yaklaşık 200 bin olarak ifade ediliyor. Federal Hükümet tarafından açıklanan 2014 Uyuşturucu ve Bağımlılık Raporu’na göre Almanya’da en yaygın olarak kullanılan uyuşturucu hint keneviri ve ülkede 18 ile 64 yaşları arasındaki her dört kişiden bir hayatı boyunca en ez bir kere hint keneviri kullanıyor. Öte yandan Almanya’da uyuşturucuya kurban verilen bağımlı sayısında 2013 yılı rakamlarına göre yüzde 6 oranında artış kaydedildi.

Almanya’da 2012 yılında çoğunluğu erkek olmak üzere 944 kişi uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybetti. 2013 yılında ise bu sayı bin 2’ye yükseldi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.