Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uşak’ta hastaneler evde bakım hizmeti verecek

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı hastaneler hastalara evde sağlık hizmeti de verecek.Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yalçın Atlı, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de ortalama yaşam süresinin artması...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uşak’ta hastaneler evde bakım hizmeti verecek
Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı hastaneler hastalara evde sağlık hizmeti de verecek.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yalçın Atlı, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de ortalama yaşam süresinin artması nedeniyle kronik hastalıkların arttığını belirterek, "Aynı zamanda kronik hastalıklara bağlı olarak gelişen erken ve geç komplikasyonların tedavileri için hastaların hastane yataklarında uzun süre bağlı kalmaları, sosyal ve psikolojik rahatsızlıkların da ortaya çıkması bu kişilerin taburcu edilmelerinden itibaren sağlık ihtiyaçlarının nasıl sağlanacağı da bir sorun oluşturuyordu. Yalnızca tedavi edici değil, koruyucu, destekleyici ve rehabilite edici sağlık ve sosyal hizmetlere duyulan ihtiyaç ve talep de arttı. Bu nedenle Sağlıkta dönüşüm Projesi kapsamında Sağlık Bakanlığı'nca Evde Sağlık Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönergesi 01.02.2010 tarihinde yürürlüğe konuldu.” dedi.

Genel Sekreter Yalçın Atlı, tıbbi hizmetler birimi olarak, her hafta, hastaneden taburcu olan ve evde bakım yapılan hastaları evinde ziyaret edeceklerini ifade e ederek, "Bu ziyaretlerimizde, hastamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletip, hastanın tedavi sonrasında genel durumunu ve hastalığının seyrini görüp, onlara yalnız olmadıklarını, hem hastanede yatarken hem de taburcu olduktan sonra her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirip, hastalara moral vermeyi hedefliyoruz. Öte yandan, hastanın tedavi süresince karşılaştığı olumlu veya olumsuz durumlar hakkında geri bildirimler alarak, hasta memnuniyetini artırıp, hastanelerimizin hizmet kalitesini yükseltmeyi planlıyoruz’’ diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.