Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üreticilerin sütte beklediği 10 kuruşluk zam gerçekleşmedi

Ocak ayında süte yapılması beklenen 10 kuruşluk zam gerçekleşmedi. Türkiye Ulusal Süt Konseyi, süt fiyatlarında 3 ayda bir yaptığı düzenleme yapıyor. Süt konseyi, süt fiyatlarında 1 Ocak'tan itibaren geçerli olması beklenen zammı, fiyatları...

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2015 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2015 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üreticilerin sütte beklediği 10 kuruşluk zam gerçekleşmedi
Ocak ayında süte yapılması beklenen 10 kuruşluk zam gerçekleşmedi. Türkiye Ulusal Süt Konseyi, süt fiyatlarında 3 ayda bir yaptığı düzenleme yapıyor. Süt konseyi, süt fiyatlarında 1 Ocak'tan itibaren geçerli olması beklenen zammı, fiyatları 31 Mart tarihine kadar yatay geçişle sürdürme kararı aldı.

Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği(MASÜB) Başkanı Bilal Ay, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Türkiye Ulusal Süt Konseyi'nin ocak ayında süte yapması beklenen 10 kuruşluk artışın gerçekleşmediğini söyledi. Konseyin süt fiyatlarında üç ayda bir düzenleme yaptığı bilgisini veren Ay, süt fiyatlarının 31 Mart tarihine kadar yatay geçişte olacağını kaydetti.

Manavgat'ta sıcak sütün litresinin 98 kuruş, soğutma tanklarındaki sütün 1,1 lira ve sağım üniteli sütün 1,2 liradan alıcı bulduğunu belirten Ay, ilçede günlük 40 ton süt toplandığını bunun 35 tonunun süt soğutma tanklarında muhafaza edildiğini ifade etti. Günlük toplanan 40 ton sütün yüzde 30'nun Manavgat'taki süt ve süt mamulleri ürünleri imalathanede değerlendirildiğini vurgulayan Ay, yüzde 70'nin ise şehir dışındaki işletmelere gönderildiğini kaydetti.

Her yıl 4 milyon turisti ağırlayan Manavgat'taki otellerin peynir, süt ve ayran ve tereyağ gibi ürünleri büyük oranda şehir dışından karşıladığını belirten Ay, "Konaklama tesislerimiz Manavgat'ta üretilen süt ve süt ürünlerini buradan karşılarsa günlük 40 ton sütte buradan işlenmiş olur. Şehir dışına çıkmamış olur. Konya'ya haftalık 40 ton süt gönderiyoruz, bunu önümüzdeki günlerde talep doğrultusunda 51 tona çıkaracağız. Otellerimizin Manavgat'ta üretilen süt ve süt mamülleri ürünlerini almasını istiyoruz. Bu yapılırsa Manavgat'ın sütü de dışarı çıkmamış olur." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.