Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünyeli işadamları Romanya'yla gönül köprüsü kurdu

Ünye İşadamları Derneği (ÜNİŞAD) tarafından düzenlenen Romanya gezisi üç gün sürdü. Gezide Bükreş, Köstence ve Mecidiye şehirleri gezildi. Çok verimli bir program olduğunu söyleyen ÜNİŞAD Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Torunoğlu,...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ünyeli işadamları Romanya'yla gönül köprüsü kurdu
Ünye İşadamları Derneği (ÜNİŞAD) tarafından düzenlenen Romanya gezisi üç gün sürdü. Gezide Bükreş, Köstence ve Mecidiye şehirleri gezildi.

Çok verimli bir program olduğunu söyleyen ÜNİŞAD Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Torunoğlu, "Ünye'den Romanya'ya gönül köprüsü kuruldu." dedi. ÜNİŞAD tarafından düzenlenen Romanya ziyaretine Ünye’li iş adamları katıldı. Bu kentlerdeki yatırımları inceleme fırsatı bulan Ünye heyeti, 3 gün boyunca bu ülkede yaşayan Türklerle de bir araya geldi.

İşadamları ilk gün Bükreş'te Türk İşadamları tarafından açılan Türk liselerinde çalışan fedakar öğretmenlerle bir araya geldi. Karşılıklı tanışma ve fikir alışverişi yapıldı. Heyet ayrıca bu görüşmede Romanya'nın ekonomik durumu, AB üyeliği sonrasında oluşan ortam, Romanya'daki Türk yatırımları ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgi edindi. İş adamları daha sonra Romanya’nın liman kenti olan Köstence şehrine hareket etti. Burada tarihi yerler ziyaret edildi. Köstence şehrine giderken Tuna Nehri’nin üstünden geçerken o muhteşem tablodan grup çok etkilendi.

Romanya'nın tarihi ve turistik yerlerini gezerek ticari faaliyetleri hakkında bilgi aldıklarına değinen iş adamı İsmail Öztürk şöyle devam etti. "Romanya'nın tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ettik. Burada yapılan ticari faaliyetler hakkında firmalarla görüşerek fikir alışverişinde bulunduk. Buradaki firmalardan ülkemizdeki firmalarla ortak pazar oluşturmaları konusunda yardımcı olabileceğimizi belirttik. Ayrıca orada Tuna eğitim vakfı bünyesinde çalışan fedakar öğretmenlerimizi de ilçemize davet ettik." diye konuştu.






En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.