Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversiteli öğrenciler Suriyeli kız çocuğun tedavisi için harekete geçti

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 2. öğretim 3. sınıf öğrencileri böbrek hastası olan Suriyeli Rındi Kurdi (12) isimli kız çocuğu için yardım çalışmalarına başladı. Öğrenciler, Topluma...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üniversiteli öğrenciler Suriyeli kız çocuğun tedavisi için harekete geçti
Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 2. öğretim 3. sınıf öğrencileri böbrek hastası olan Suriyeli Rındi Kurdi (12) isimli kız çocuğu için yardım çalışmalarına başladı. Öğrenciler, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında ‘Bizde bir el uzatalım’ projesiyle böbrek hastası Suriyeli bir kız çocuğuna yardım eli uzattı.

Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İskender Dölek Sorumluluğunda 3. sınıf öğrencileri Ünal Arslanşen, Yıldız Akarsu ve Yavuz Pala’nın hayata geçirdiği ‘Bizde bir el uzatalım’ projesi kapsamında kent merkezinde tespit ettikleri Suriyeli hasta çocuğun tedavi edilmesi için İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Fatih Ebiloğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Rındi Kurdi'nin böbrek kayması olduğunu belirten grup sözcüsü Yıldız Akarsu, kız çocuğunun Elazığ’da tedavi edilmesi gerektiğini ve bu yüzden İl Sağlık Müdürlüğü’nden yardım istediklerini söyledi.

Böbrek rahatsızlığı nedeniyle kız çocuğunun sürekli ağrı çektiğini ve ailenin de perişan durumda olduğunu ifade eden üniversiteli Akarsu şunları söyledi: “Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında ‘bizde bir el uzatalım’ projesini hayata geçirdik. Proje ile birlikte daha önce kent merkezindeki Suriyeli ailelere yardım etmiştik. Bu yardımlar esnasında böbrek hastası olan Rındi Kurdi isimli 12 yaşındaki kız çocuğu ile tanıştık. Ne yapabiliriz diye çalışmalar başlattık. Bu bağlamda İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Ebiloğlu ile görüştük. Sağ olsunlar bize gerekli her türlü desteği vereceklerini söylediler. Çocuğun Elazığ’a götürülmesinden tutun orada ki ortamın hazırlanmasına kadar ilgilenecekler. Bu durum karşısında çok sevindik. Proje kapsamında bu küçük kız kardeşimize bu imkanları suna bildiğimizden dolayı çok mutlu olduk. Artık proje sadece bir proje olduğu ve sadece not almamız gerektiğine bakmıyoruz. Sonuç itibarı ile topluma güzel bir fayda sağlandı. Bu proje sayesinde belki bu kız çocuğunun hayatı ve sağlığı düzelecektir. Buna katkı sunan başta İl Sağlık Müdürü Dr. Ftaih Ebiloğlu ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

“NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ”

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Fatih Ebiloğlu ise “Muş İl Sağlığı Müdürlüğü olarak zaten ilimizde gerekli sağlık alanında çalışmalar yürütüyoruz. Yada Üniversite öğrencilerimiz ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bu kıymetli çalışmalarıyla bize gelen duyum ile haberler üzerine çalışmalar yapıyoruz. Bu duyarlılığı gösteren üniversiteli arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Sonuç itibarı ile ülkemiz gerçekten sağlık alanında büyük çağlar atlatmış ve çok şükür her türlü imkanlara sahiptir. Öğrenci arkadaşlarımızın bize ulaştırdıkları hastanın nakli ve tedavisi için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Zaten bu bizim işimiz. İmkanlar el verdiği kadarıyla bazı ihtiyaçlarda karşılanacaktır.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.