Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası bisiklet yarışında ambulans krizi

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Yozgat Belediyesi işbirliği ile 1. Uluslararası Yozgat Dağ Bisikleti Yarışması düzenlendi. Sporcular için spor sahasında ambulans görevlendirilmemesi ve kaza geçiren bir sporcu için ambulansın geç gelmesi tepki...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2015 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2015 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası bisiklet yarışında ambulans krizi
Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Yozgat Belediyesi işbirliği ile 1. Uluslararası Yozgat Dağ Bisikleti Yarışması düzenlendi. Sporcular için spor sahasında ambulans görevlendirilmemesi ve kaza geçiren bir sporcu için ambulansın geç gelmesi tepki çekti.

1. Uluslararası Yozgat Dağ Bisikleti Yarışması, Cumhuriyet Meydanı'nda Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın startı ile başladı. Çamlık Milli Parkı'nda devam eden yarışmaya yurt içi ve yurt dışından toplam 72 sporcu katıldı. Yarışlarda sporcular, Çamlık Milli Parkı'nda başlayan ve aynı noktada sona eren yaklaşık 35 kilometrelik zorlu maraton parkurunu tamamladı. Zorlu parkurda zorlanan sporcular, dik patikaları yürüyerek geçerken bazen de bisikletlerini sırtlanarak geçmek zorunda kaldı. Küçük kazaların da yaşandığı yarışmada, ambulans bulundurulmaması tepki çekti.

Kaza geçiren bir yarışmacıya ilk müdahaleyi aynı zamanda doktor olan Belediye Başkanı Kazım Arslan yaptı. Yaralı sporcunun dakikalarca ambulans beklemesi çevredeki vatandaşların tepkisini çekti. Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın araması ile olay yerine 112 sağlık ambulansı geldi. Sağlık ekipleri sporcuyu ambulansa alarak tedavisini gerçekleştirdi. Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda yarışma süresince ambulans görevlendirildi.

8 kategoride yapılan yarışmalar sonucunda, Elit Men'de Bayram Eroğlu, Elite Women'de Esra Kürkçü, Genç Erkekler'de Zeki Kaygısız, Master Erkekler A gurubunda Gökhan Uzuntaş; Master Erkekler - B Grubunda Bora Tirki, U-15'de Kerem Uslu, U-17'de Halil İbrahim Doğan; Yıldız Bayanlar'da Salome Maletzki birinciliği elde etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda dereceye giren sporculara kupa ve madalyonları, eski bakanlardan Lütfullah Kayalar, Belediye Başkanı Kazım Arslan ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Belediye Başkanı Kazım Arslan, geçen yıl Sürmeli Şenlikleri kapsamında düzenlenen dağ bisikleti yarışmasını bu yıl uluslararası niteliğe kavuşturduklarını söyledi. Bisiklet sporunu önemsediğini vurgulayan Arslan, "Çok güzel ve önemli bir spor. Bu sporun da Yozgat'ta yaygınlaşmasını istiyorum. Bunun Yozgat'a çok artı katma değeri olacaktır. Geçen yıl ilk turnuvayı yaptıktan sonra bisiklet federasyonu ile yoğun görüşmelerimiz oldu ve uluslararası takvime aldırdık Yozgat etabını. Bu sene ilk defa Yozgat'ta uluslararası dağ bisikleti yarışı yapıldı. Biz de elimizden geldiğince Yozgat'ta sporcularımızı misafir ettik. Zannediyorum başarılı bir çalışma oldu." diye konuştu.

Sporcuların Yozgat'ı tanıma fırsatı bulduğuna dikkat çeken Arslan, "Bunun Yozgat'ın tanıtımına önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Asıl hedefimiz bu yarışı takip eden dönemde Yozgat'ta bisiklet sporunun yaygınlaşmasını sağlamak. Bu noktada şu anda bir çalışmamız daha var. Yozgatspor Futbol Kulübü'nün yanında bir de bisiklet kulübünü çok yakın bir süre içerisinde faaliyete geçireceğiz.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.