Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ Üniversitesi’ne yeni giriş kapısı

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) kuruluşunun 40. yılında yeni ana giriş kapısına kavuştu. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Görükle Yerleşkesi Ana Giriş kapısı, 34 metre genişliğinde. Açılış törenine Rektör Prof....

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ Üniversitesi’ne yeni giriş kapısı
Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) kuruluşunun 40. yılında yeni ana giriş kapısına kavuştu. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Görükle Yerleşkesi Ana Giriş kapısı, 34 metre genişliğinde. Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra, öğretim üyeleri ve iki kurumun üst düzey yöneticileriyle personeli de katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, üniversitenin 40. yılında böylesine güzel bir giriş kapısını hizmete açmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Üniversite olarak en büyük desteği Büyükşehir Belediyesi’nden aldıklarını ifade eden Dilek, “Bugün açılışını yaptığımız giriş kapısından başka yine girişteki kavşağı, yürüme yollarını, peyzaj çalışmalarını, İlahiyat Fakültesi peyzajını da Büyükşehir Belediyesi yaptı. BESAŞ Ar-Ge ve Üretim Merkezi de protokolle yaptığımız eğitim ve Ar-Ge amaçlı bir merkez. En son projemiz ‘hasta yakınları misafirhanesidir ki bunun da temelini yakında atacağız” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Uludağ Üniversitesi’ne yakışan ve kuruluşunun 40. Yılında nazarlık olacak giriş kapısının hayırlı uğurlu olmasını diledi. Uludağ Üniversitesi’yle olan ilişkilerin Rektör Kamil Dilek döneminde zirveye yükseldiğini ifade eden Altepe, “Uludağ Üniversitesi bizim bir parçamız, gözbebeğimiz, onun daha güçlü olmasını istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından, mimari projeyi çizen Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Nilüfer Taş ile Doç. Dr. Murat Taş’a teşekkür belgeleri verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.