Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ Üniversitesi'nden üniversite-sanayi işbirliği projelerine 11 milyon lira

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ), Rektörü Kamil Dilek, Uludağ Üniversitesi’nin özellikle üniversite-sanayi işbirliğine yönelik projeler için ayırdığı 11 milyon lirası ve deneyimli akademisyenlerin bulunduğunu belirtti.Bursa Uludağ Üniversitesi...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2014 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2014 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ Üniversitesi'nden üniversite-sanayi işbirliği projelerine 11 milyon lira
Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ), Rektörü Kamil Dilek, Uludağ Üniversitesi’nin özellikle üniversite-sanayi işbirliğine yönelik projeler için ayırdığı 11 milyon lirası ve deneyimli akademisyenlerin bulunduğunu belirtti.

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ), Görükle Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÖRSİAD) ile işbirliği yapmak üzere çerçeve protokol imzaladı. Rektörlük B Salonu’nda GÖRSİAD üyeleriyle buluşan Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, son dönemlerde birçok sivil toplum kuruluşu ve firmayla protokol imzaladıklarını, bunların somut projelere dönüşmesi için çeşitli birimler oluşturduklarını söyledi.

Rektör Yardımcıları, Üniversite Sanayi İşbirliğini Geliştirme Merkezi (ÜSİGEM) yetkilileri ve ilgili öğretim üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Rektör Dilek, Uludağ Üniversitesi’nin özellikle üniversite-sanayi işbirliğine yönelik projeler için ayırdığı 11 milyon lirası ve deneyimli akademisyenlerin bulunduğunu belirtti. Dilek, “Bu paranın kullanılabilmesi için iş dünyasının sorunlarını bize bildirmesi gerekiyor. Bizler de soruna çözüm bulmak amacıyla proje hazırlayarak iş dünyasına yardımcı olabiliriz” dedi.

GÖRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğangün de yeni sektörler, yeni konularla ilgili işbirliğinin kendilerine yararlı olacağını belirterek, "Bilgiyi ete kemiğe büründürmek için bizim alanlarımızı, verilerimizi, imkânlarımızı değerlendirebilirsiniz” şeklinde konuştu.

PROTOKOL İÇERİĞİ

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek ile GÖRSİAD Başkanı Doğangün’ün imzaladığı protokol uyarınca, Uludağ Üniversitesi’nde öğrenim gören belirli sayıdaki ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri süresi altı ay ile bir yıl arasında değişebilen ortak işbirliği projelerinde görev alabilecek, dernek üyesi iş yerlerinde staj yapabilecek.

GÖRSİAD veya üye firmalar, öğrencilerin kariyer gelişimlerine destek olmak amacıyla Uludağ Üniversitesi’nde çeşitli zamanlarda seminerler verebilecek, ön lisans-lisans-lisansüstü öğrencilere uygun bulunması halinde burs sağlayacak. GÖRSİAD ve üye iş yerleri ayrıca, işin niteliğine göre belirlenecek bedel karşılığında ihtiyaç duyduğu bir uzmanlık alanı ile ilgili Uludağ Üniversitesi öğretim üye ve yardımcılarından eğitim, danışmanlık ve araştırma hizmetleri satın alabilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.