Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uğur Böcekleri’nden ‘Cumhuriyet’ sergisi

Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi, Cumhuriyet Bayramı’nı ‘Sanat Günleri Sergisi’ ile kutladı. Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin katkılarıyla hazırlanan; ahşap kakma, ahşap yontu, fotoğraf, ebru, resim,...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uğur Böcekleri’nden ‘Cumhuriyet’ sergisi
Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi, Cumhuriyet Bayramı’nı ‘Sanat Günleri Sergisi’ ile kutladı. Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin katkılarıyla hazırlanan; ahşap kakma, ahşap yontu, fotoğraf, ebru, resim, harita ve pul koleksiyonlarından oluşan ‘Sanat Günleri Sergisi’, Cumhuriyet Bayramı’nın 90. yılı kutlamaları kapsamında açılarak, beğeniye sunuldu.

Belediye Düğün Salonu’ndaki sergini açılış törenine; Kaymakam Kazım Karabulut, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Meydan, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı.
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, törende yaptığı konuşmada, savaş meydanlarında kazanılan zaferlerin kültürde, sanatta ve ekonomide taçlandırılması gerektiğini söylerken, 90 yıllık Cumhuriyet’in bu alanlarda büyük yol kat ettiğini belirtti.

Başkan Kurtulan, Mustafakemalpaşa’nın yetiştirdiği çok değerli insanların sanatın bir çok dalında üstün çalışmalar yaptığını dile getirirken; “Bunların bir kısmının gün yüzüne çıkması ve gelecek kuşaklara tanıtılması için bu sergiyi düzenledik. Tarihimizi, kültürümüzü ve gelecek perspektifimizi bir arada tutacak çalışmaları vatandaşların huzuruna getirmeyi hedefledik. Sanatın, zihinlerimizin arakasındaki önyargıları yıkmak gibi güçlü bir yönü vardır. Sanatla uğraşan insanların ürettikleri geleceğe ışık tutacaktır. 4 yıldır Mustafakemalpaşa’da faaliyetlerini fedakarca yürüten Uğur Böcekleri Kültür Merkezi’de sanatın ve üretimin her alanında hizmet vererek, insanların bir araya gelmesine, ortak bir hoşgörü ortamının oluşmasına katkı sağlıyor. Bu güzel sergide emeği geçen herkesi kutluyorum. İnanıyorum ki bu çalışmalar daha da katlanacaktır. Tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Mustafakemalpaşa’nın kültür ve sanatta öne çıkan değerlerinin kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyleyen Kaymakam Kazım Karabulut ise Cumhuriyet’in her alanda daha güçlü bir şekilde geleceğe adım atmasının kültürel ve sanatsal çalışmaların yoğunlaşmasıyla mümkün olabileceğini belirtti.

Törende; sergide eserleri yer alan Necibe Kurtulan, Ahmet Ciddi, Murat Çubukçu, Erol İlhan, Kekil Şimşek, Cengiz Dönmez, Zekai Dobruca, Mustafa İlhan, Bekir Özsu, Feridun Arslan, Volkan Erdem ve Jankat Aybars İlhan’a protokol tarafından plaket verildi.
250 eserin bulunduğu sergi 3 gün boyunca 9.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.