Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ufuk Sağlık Sen Başkanı Bayraktar: Bizimle yürüyenleri mahcup etmeyeceğiz

Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası (Ufuk Sağlık Sen) Genel Başkanı Adnan Bayraktar, bazı sendikaların vaatlerini yerine getirmediğini belirterek, “Bizim sendikamıza üye olanları bizimle beraber yürüyenleri inşallah mahcup...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2015 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ufuk Sağlık Sen Başkanı Bayraktar: Bizimle yürüyenleri mahcup etmeyeceğiz
Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası (Ufuk Sağlık Sen) Genel Başkanı Adnan Bayraktar, bazı sendikaların vaatlerini yerine getirmediğini belirterek, “Bizim sendikamıza üye olanları bizimle beraber yürüyenleri inşallah mahcup etmeyeceğiz.” dedi.

Bayraktar, Şanlıurfa’da sendika üyeleri ile iftarda buluştu. İftar öncesi sendika üyeleri ile hasbihal eden Bayraktar, iftar sonrası sendikacılık faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan zulme dikkat çekerek konuşmasına başlayan Başkan Bayraktar, “Şu rRamazan ayında Doğu Türkistan'da, Filistin’de, Suriye’de ve dünyanın her yerinde zulümlere maruz kalan Müslüman kardeşlerimiz var. Bu Ramazan ayı o zulme uğrayanların bir an evvel kurtulmalarına vesile olsun. Zulmü uygulayan dünyanın neresinde olursa olsun kınıyoruz.” diye konuştu.

Sağlık çalışanları için verilen vaatlerin yerine getirilmemesini eleştiren Başkan Bayraktar, “Sağlık çalışanları olarak gün gelmiyor ki bir hastaneden sağlık çalışanına şiddet olmazsın. Hani bundan sonra sağlıkçılara şiddet olmayacaktı. Sağlıkçılar bu konuda çok söz aldı ama maalesef hiçbir söz tutulmadı ve sağlıkçılara hala şiddet yapılıyor. Sağlık çalışanlarının haklarında hiçbir iyileştirme konusunda çalışma yapılmadı, onlar sağlık çalışanını nasıl uyuturuz onun hesabını yapıyorlar. Artık sağlık çalışanları yandaş sendika ile gerçek sendikayı öğrendi.” ifadelerine yer verdi.

Sendikacılık ile ilgili vaatlerini yerine getireceklerini aktaran Bayraktar, üyelerini mahcup etmeyeceklerinin altını çizerek şöyle devam etti: “Bizim sendikamıza üye olanları bizimle beraber yürüyenleri inşallah mahcup etmeyeceğiz. Bu yıllanmış sorunları hep birlikte çözeceğiz. Biz sadece kendimizi düşünmeyeceğiz bizim tek bir üyemizin dahi sorunu olsa nerde olursa olsun hakkını arayacağız. Özellikle yıpratma payını söke söke alacağız. Ufuk Sağlık Sen olarak kuruluş amacımızda belli bizim. Biz yeni bir kuruluş olmamıza rağmen sağlık çalışanlarının tüm sorunlarını dile getiriyor ve haklarını talep ediyoruz. Bundan sonra da sağlıkçılarımızın haklarından iyileştirme durumundan tutunda sözleşmelerine kadar her ne hakkı olması gerekiyorsa hepsini talep edeceğiz ve sağlıkçılarımızın yanında olacağız.”

Sendika Şanlıurfa Şube temsilcisi Hasan Cört ise sağlık çalışanlarının zor koşullarda görevini ifa ettiğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.