Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UAÜ, doluluk oranında 65 vakıf üniversitesini geride bıraktı

Dördüncü yılına giren Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ), doluluk oranında yüzde yüze yaklaştı. Doluluk oranı açısından 76 vakıf üniversitesi arasında 11. sıraya yükselen üniversiteye 534 yerli öğrenci kayıt yapacak. Kontenjanın...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2015 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2015 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
UAÜ, doluluk oranında 65 vakıf üniversitesini geride bıraktı
Dördüncü yılına giren Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ), doluluk oranında yüzde yüze yaklaştı. Doluluk oranı açısından 76 vakıf üniversitesi arasında 11. sıraya yükselen üniversiteye 534 yerli öğrenci kayıt yapacak. Kontenjanın yüzde 30’unu yabancı öğrencilerin oluşturduğu üniversiteye 81 ülkeden gelen öğrenci, bu yıl 90 ülkeye çıkacak.

Mütevelli heyeti başkanlığını Fettah Tamince’nin yaptığı Uluslararası Antalya Üniversitesi dördüncü eğitim öğretim yılı için kayıtlarına devam ediyor. İlk gün Hukuk Fakültesi öğrencileri kayıtlarını tamamlarken, ikinci gün Mimarlık Fakültesi öğrencileri kayıt için kampüse geldi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri kayıtlarını yaptırdı, Mühendislik Fakültesi öğrencileri ve Turizm Fakültesi öğrencileri kayıt gününü heyecanla bekliyor. Bu sene uluslararası öğrenciler hariç, Türkiye’den 534 yeni öğrencinin tercih ettiği UAÜ’ye derecelik öğrenciler de kayıt yaptırdı.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) açıklamasına göre geçen sene dört yıllık lisans programlarında 414 bin 244 kontenjan ayrıldı. Bu yıl 422 bin 305 kontenjana yer verildi. Bu kontenjanların 329 bin 478'i devlet, 79 bin 461'i vakıf, 13 bin 366'sı ise KKTC üniversitelerine ayrıldı. Geçen sene yüzde 95 doluluk ile vakıf üniversiteleri arasında üst sıralarda yer alan UAÜ, bu yıl yüzde 100 doluluk başarısını göstererek 76 vakıf üniversitesi arasında 11. sıraya yükseldi. Üniversite böylece 65 vakıf üniversitesinin önünde yer aldı.

REKTÖR GÖKTEPE: BAŞARIYA ADIM ADIM

UAÜ Rektörü Prof. Cihat Göktepe, yüzde 100 doluluk oranının tesadüf olmadığını, üç senedir kalitesi ve başarıları ile adından söz ettirdiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Biz yola çıkarken kaliteli akademisyenlerle kaliteli öğrencilerin buluştuğu, kaliteyi merkeze alan bir kampüs kurguladık. Yaş ortalaması 35 olan dünyanın 30 ülkesinden gelen ve doktorasını yine dünyanın en iyi üniversitelerinde tamamlamış hocalarımızla, başarılı öğrencilerimizin bir araya gelmesi daha üçüncü senemizin sonunda bu başarıyı da beraberinde getirdi.”

Bu yıl her bölümde taban puanların ortalama 50 puan arttığını ve öğrencilerin geldiği şehirlerinde 46’dan 52’ye çıktığını dile getiren Prof. Cihat Göktepe, “Yeni öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Üniversitemizdeki yaşamlarında kişisel, bilimsel ve sosyal gelişimlerini azami derecede artırmaları; huzurlu, çok kültürlü ve özgür ortamımızda mutlu olmalarını diliyorum.” dedi.

90 ÜLKEDEN ÖĞRENCİ OKUMAK İÇİN GELDİ

UAÜ, geçen sene 81 ülkeden uluslararası öğrenciye sahip olurken, bu sene bu rakamı 90’a çıkardı. Yüzde 30 ile Türkiye’nin en fazla uluslararası öğrenci oranı UAÜ’de gerçekleşmiş oldu. UAÜ, bununla öğrencilerin hem İngilizce’yi doğal ortamda öğrenmesini, hem de mezuniyet sonrası geniş network’e sahip olmalarını amaçlıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.