Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Türklerin dini görevlerini yerine getirme hakları korunmalı'

Schleswig-Holstein’ın Mölln kentinde aşırı sağcıların iki binayı kundaklaması sonucu hayatını kaybeden Ayşe Yılmaz (14), Bahide (52) ve Yeliz Arslan (10) için anma töreni düzenlendi. Kundaklamanın 22. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 19:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Schleswig-Holstein’ın Mölln kentinde aşırı sağcıların iki binayı kundaklaması sonucu hayatını kaybeden Ayşe Yılmaz (14), Bahide (52) ve Yeliz Arslan (10) için anma töreni düzenlendi.

Kundaklamanın 22. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen tören, DİTİB Mölln Fatih Sultan Camii’nde başladı. Kur'an tilaveti ve Mevlid-i Şerif'in okunmasının ardından, Hamburg Din Hizmetleri Ateşesi Cahit Küçükyıldız hoşgörü üzerine bir konuşma gerçekleştirdi. Küçükyıdız, "Almanya'da, Almanlar ve diğer milletlerden insanlar ile birlikte yaşıyoruz. Burada bize düşen görev, Müslüman olarak yaşamak, komşularımız ile iyi geçinmek ve İslam’ın güzelliklerini yaşayarak göstermektir." diye konuştu.

Mölln Belediyesi’nin düzenlediği programda olayın meydana geldiği Mühlenstrasse’deki 9 numaralı evin önüne Belediye Başkanı Jan Wiegels ve Hamburg Başkonsolosu Mehmet Fatih Ak birer çelenk bıraktı.

Stadhauptmannshof'da yapılan anma programında ise Hamburg Başkonsolosu Mehmet Fatih Ak, Schleswig-Holstein Türk Toplumu (TGS-H) Başkanı Cebel Küçükkaraca ve Mölln Belediye Jan Wiegels birer konuşma gerçekleştirdi. Almanya'da Türklere yönelik saldırılara dikkat çeken Başkonsolos Ak, "Alman yetkililerden ve polisten beklentimiz, Türk vatandaşlarının yaşama ve dini görevlerini yerine getirme haklarını korumalarıdır. Ancak bu şekilde Türk vatandaşları Almanya'da kendilerini daha güvenli hissedebilirler." dedi.

Schleswig-Holstein Türk Toplumu (TGS-H) Başkanı Küçükkaraca da, ırkçılık ve şiddetin hoş görülemeyeceğine dikkat çekerek bu gibi saldırıların sonuna kadar araştırılması ve faillerin de cezalandırılması gerektiğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.