Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Türkiye ekonomisine Bursalı sanayiciler yön veriyor"

Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau ve Belçika Başkonsolosu Henri Vantieghem, Bursalı sanayicilerin başarılarıyla Türkiye’ye örnek olduğunu belirterek, Belçikalı firmaların Bursa ile birlikte çalışmak istediğini söyledi.Belçika Başkonsolosu...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Türkiye ekonomisine Bursalı sanayiciler yön veriyor"
Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau ve Belçika Başkonsolosu Henri Vantieghem, Bursalı sanayicilerin başarılarıyla Türkiye’ye örnek olduğunu belirterek, Belçikalı firmaların Bursa ile birlikte çalışmak istediğini söyledi.

Belçika Başkonsolosu Henri Vantieghem, otomotiv ve tekstil yönünden Türkiye’de söz sahibi olan Bursa’da dünyaca ünlü firmaların faaliyet gösterdiğini ifade etti. Belçika ve Bursa firmalarını buluşturduğu için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na (BTSO) teşekkür eden Vantieghem, Belçika firmalarının Bursa iş dünyası ile çalışmak istediğini kaydetti.

Bursa’nın Türkiye’nin önde gelen ticaret ve sanayi şehirlerinden birisi olduğunu vurgulayan Vantieghem, “BTSO’nun Ticari Safari Projesi kapsamında firmalarımızı, Bursa iş dünyası ile buluşturduk. İkili iş görüşmeleriyle birlikte çalışma kültürümüz artıyor. Bu açıdan BTSO’ya teşekkür ederiz. BTSO’nun şehirdeki ticaret ve sanayi hayatının gelişmesi için geliştirdiği makro projeleri hayranlıkla takip ediyoruz. Bundan sonra da BTSO ile birlikte daha güzel projelere imza atmak istiyoruz.” dedi.

Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau, Bursa ticaret ve sanayi hayatının Avrupa pazarına odaklı olduğunu anlattı. Bursa ile Belçika’nın otomotiv sektöründe önemli markaları barındırdığını dile getiren Trenteseau, “Bursa ve Belçika arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi için herhangi bir engelimiz yok. Türkiye, Akdeniz çanağında büyüyen ekonomilerden birisidir. Bizim şirketlerimiz de büyüyen pazarlarda ortaklar arıyor. Bursa ile ortak çalışmalar yürütmeyi arzuluyoruz.” diye konuştu.

Belçika’da 230 bine yakın Türk vatandaşı olduğunu anımsatan Trenteseau, bu vesileyle Bursa ile Belçika arasındaki ilişkilerin daha hızlı ilerleyebileceğini kaydetti. Türk şirketlerinin Belçika pazarında yer bulmasını da arzuladıklarını anlatan Trenteseau, Türk firmalarının Belçika’da üretim yapmalarını teşvik ettiklerini ifade etti. Belçika’nın Avrupa’nın lojistik merkezi konumunda olduğunu kaydeden Trenteseau, Avrupa’nın kalbinde olduklarını ve Türk işadamlarının buradan Avrupa’ya açılabileceğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.